Sköna dagar

Åh vilka sköna dagar jag har haft nu. Nästan inte gjort någonting allas. Supertrevligt efter att ha städat o packat hemma så länge o sen jobbat. Nu känner jag mig utvilad inför den här veckans pass, onsd-fred.

Har kollat på ett rum idag i ett hus i Acton. Ett par minuter från Acton town som ligger på blå linjen o går raka vägen till jobbet. Huset ligger på en lugn och vacker gata med en jättestor park bara ett par minuter åt andra hållet. Jag har sagt att jag vill ha rummet så hoppas jag får det. Fanns ett till rum ledigt i samma hus som var mycket större, med större fönster och fler garderober. Suktade efter det ett tag men insåg att budgeten inte räckte. Har precis pengar så det räcker till hyra och deposit till det mindre om jag flyttar in i helgen.

Förutom detta har jag spelat en massa nätpoker och sett en massa film med Gurkan o Tom. (Lyckades vinna en turre med 131 spelare.  Vart  helt överlycklig - jag är en usel turre-spelare.) Lugnt och mysigt har vi haft det. Ikväll var det "min tur" att laga middag så jag gjorde en jättestor kycklingsallad med päron, blå mögel ost, baby spenat och massa andra godsaker i. Tror det är första gången nånsin som jag lagat mat åt Sussi utan att förgifta henne. Jag lyckas ju alltid missa nåt i vanliga fall - hon e ju både gluten o laktos intolerant. Men den här gången paxade hon rester till matlåda i morgon t.o.m.

Nu ska jag krype ner i  min så kallade säng med lite choklad och lite tv-serier. Natti!

Tillbaka i London

Shit va tröttsamt det var att jobba i onsdags. Hade en 20-minuters rast i slutet av passet där jag sov varenda minut av rasten. 3 nätters jobb var det och då gör jag inte annat än jobbar o sover ju. Tack o lov att vi får mat på jobbet så man inte behöver bekymra sig om det då.

Igår lördag var det dags för utgång. Dansas t.o.m! Jag och Erik åt middag hemma hos tvillingarna först och sen gick vi till en pub här i bushen. Hade halvt bestämt att vi skulle vidare sen till Club the fromage i Angel och efter en knapp halvtimma härute så gav vi upp om lokalbefolkningen och begav oss till andra sidan stan.

 Det är verkligen ett passande namn för cheesy är ordet som beskriver stället. Men det var sjukt stort dansgolv, bra musik och bra ös så vi hade hur kul som helst. Hade sms:at Hug att han skulle komma förbi om han kunde iom att han bor ett par kvarter därifrån så han dök upp efter ett tag och hängde med oss resten av kvällen. Roligaste kommentaren på hela kvällen var när Erik påpekade att "den där killen är ju jättetrevlig, hur träffade du honom?
Förklarade att vi hade lärt känna varandra i Vegas och sen dejtat ett tag för ca 3 år sen och nu var bra kompisar och Erik bara stirrade på mig. Trots att vi hade diskuterat detta innan hade han helt missat att ytterligare en person skulle dyka upp och trodde alltså att Hug var någon jag hade raggat upp/försökte ragga upp på stället. Jättelol.

Haft en lugn dag idag. Framåt 20-tiden stack jag näsan utanför dörren för första gången och gick hem till tvillingarna för att hämta en grej jag lämnat där igår. Vi fastnade givetvis i ett långt samtal så där som man gör efter en rolig utekväll och efter 2 timmar ringer Sus och frågar vart i helsicke jag håller hus. Skulle köpa med ett 6-pack öl till henne o Tom när jag gick ut så det var bara att springa bort till affären som skulle stänga 8 minuter senare.

Dagen avslutades i soffan med Tom o Gurkan framför Toms jättestora TV med filmen "Änglar och demoner" och jag kan säga att den är helt klart sevärd. Mycket bättre än Da Vinci koden, men å andra sidan var ju faktiskt boken sjukt mkt bättre än den boken var med. Blir alltid så glad när jag ser en filmatisering av en bok och den är riktigt bra gjord. Fast har ni inte läst boken än så gör givetvis det först. Boken är alltid bättre!

Nu är det sovdags. Godnatt Sverige.

Mamma mailade över en bild från Hasses fest. Jag o Stragne:arna sitter här och tittar på dom som spelar kubb.

Sommar

Hasse Alnervik fyllde 60 år i söndags och de ställde till med stort kalas ute i sommarstugan. Det var väl en 25 gäster som minglade, åt o drack och gick en ur-lång tipsrunda där alla frågor handlade om Hasse. Jag hade givetvis knappt en susning om en enda fråga men vann gjorde givetvis min egen farsas lag.

Det var hur kul som helst i alla fall. Familjen Alnervik är dom som vår familj har semestrat med i alla år. Oftast när vi var små hyrde vi ett stort hus tillsammans någonstans på västkusten, och nu när alla barnen har vuxit upp, eller ja, sen 10 år typ, så åker våra föräldrar fortfarande på semestrar tillsammans men till lite mer exotiska ställen.

Med deras 4 barn (Jonas, Josefin, Jens o Julia) som inte direkt håller sig i Stockholm (Jens bor I san Fransisco tex) och så Ja o Nilla som också e ute o far en hel del så var det nog 10 år sen hela våra 2 familjer befann sig på samma ställe, så ni förstår att vi såg fram emot den här festen.

Riktigt härligt var även att se att mina föräldrar var först ut på dansgolvet när det börjat mörkna och små eldar lyste upp trädgården som fylldes av discomusik varvat med lite dansband.

Sen dess har jag hunnit med att träffa Niklas en gång till. Om det var bra eller dåligt har jag inte kunnat bestämma mig för ännu. Det finns fortfarande så mycket känslor, men det går helt enkelt inte i nuläget.

Resten av tiden har jag med stor hjälp av syster rensat ut i förrådet och packat in allt i min lägenhet där istället. Nu fixar inte jag att betala dubbla hyror längre, så Gias Love ska hyra lägenheten av mig under tiden han går på Jakobsbergs fhsk. Det var hennes idé och hade hon inte sagt ngt hade jag nog åkt tillbaka till London utan att ha gjort några ändringar i mitt dubbelboende. Tack för sammanförandet Gia!

Nu är kl 03:37 och semestern är slut. Ska gå upp om ett par timmar och få skjuts til flyget. Sen jobbar jag imorgon kväll 22-08. Kommer vara härligt trött imorgon natt! Åker hem till Gurkan o TomTom o dumpar väskorna innan jobbet bara. Sen ska det börjas letas Londonboende igen. Kan inte klaga dock, har haft en helt underbar semester.



Jag o Kerstin Alnervik.

Hasse öppnar paket. Båda bilderna knyckta från Julias FB.

Pappas födelsedag

Rätt underbart med den här värmen. Städat o tvättat och så bara suttit i solen på balkongen under dagen.

Pappas födelsedag idag så MaPa, Nilla o jag firade detta med middag på en asiatisk restaurang vid Östermalmstorg. Det var pappa som ville ut o äta kinamat så jag o syrran kollade upp en bra med sushi också. Jag är så sjukt sugen på sushi HELA TIDEN. Det var i alla fall jättetrevligt. Syster och jag hade gjort i ordning ett snyggt sommarkit till pappa med en bok, tidningar och lite godsaker i som blev mycket uppskattat.

Kl 23:20 kom det ett sms från mamma:
67 år och har fördjupat sig i Knasen!!! Hm... Är detta inte lite galet? Ses imorgon.
Haha, vi tog ju tidningar vi trodde han skulle gilla.

Sen var jag o kollade in Gamblerz, nyaste pokerklubben i stan. Det var faktiskt supertrevligt där, och ansvariga sa till mig att bara höra av mig så fort jag visste att jag skulle lämna London så skulle jag få jobba. Sånt är ju alltid kul att höra, särskilt om man inte ens frågat om det. För övrigt blev kvällen en dyr upplevelse. Utdrag.....

Nu är det sovdags. Säsong 3 av VÄNNER är färdigladdat med hjälp av Pelles dator.


Torsdag

Hade en ytterst trevlig eftermiddag på en filt i solen med Eva, en flaska rosévin och en grillad kyckling.

Sen strax innan 19 kom herr Ovebring förbi och tog med oss till popquiz på en pub i Jakan. Det är tydligen ett onsdagsnöje här som gått mig totalt förbi. Kan inte påstå att mitt lag var så där superduktiga men jag lyckades vinna 2 shotsfrågor, som de slängde in här och var mellan de vanliga frågorna och låtarna som spelades.

När resultaten var upplästa drog jag och Eva tillbaka till mig eftersom vi hade ett kilo räkor som låg o väntade på oss. Förresten, Fidde! Jag har ditt paraply!

Idag har jag flängt runt på stan och försökt göra en massa ärenden. Hälften gick bra. Bla annat äntligen lyckats ansöka om nytt leg hos polisen; har inte haft ngt på 1½ år. Mindre tur med laddare till min mobil. Den verkar inte finnas någonstans. Jaja, tur man har Världens Bästa Joanna som lånar ut mobiler och annat. VBJ har även en kille som e himlans bra. Åkte hem till dem idag för att låna Joannas bärbara dator under resten av Stockholmsvistelsen, men kom istället därifrån med Pelles superlilla dator som jag tom får låna med mig till London ett tag.

Sen var det dags att besöka syster. Har inte varit hemma hos henne på ett bra tag och var tvungen att kolla in alla förbättringar i lägenheten. Den e så himla snygg!!! Lite avis... Nästan.

Som vanligt gick jag därifrån med en stor kasse full med kläder. Vi lyckades tom till slut enas om en present till pappa som fyller år iimorgon, samt boka bord på restaurang för att fira honom imorgon kväll.

Kvällen avslutades med en snabbvisit på CC. hade bestämt mig för att bara stanna till sista tåget, så det vart ca 1½ tim spel men gick därifrån med ett rätt ok plus för min nivå.

Nu ska jag krypa ner under täcket och fundera på livet. Massa saker att tänka på just nu.

Jakan

Tisdagen tillbringade jag med min äldsta kompis Tessan. Härlig lunch i Jakan o lite shopping, sen åkte vi förbi hemma hos MaPa och hämtade mina gamla My Little Ponys och Forrest Family med tillbehör som mamma precis hittat och velat kasta. Jag vill ju inte kasta nånting alls helst men gärna ge bort till en 4 år gammal Melissa som fick ögon stora som tefat när hon öppnade kartongerna.
- TILL MIG??? Helt underbar känsla. T-shirtarna jag köpte till henne och Alexander blev faktiskt inte helt fel storleksmässigt heller.

Igår kväll bjöd Niklas mig på middag på kinesen i Viksjö. Förutom att jag fick min efterlängtade Sushi (de e så dåliga på det i London) så fick jag en hel uppsjö jobbiga känslor. Jag tycker om honom. Tyvärr. Himla skit.

Nu ska jag träffa Eva så vi tillsammans kan förbanna ex-pojkvänner och ex-bästisar... Hon har en hel massa att berätta. Lite vin i eftermiddagssolen så...

Hemma

Haft det helt underbart uppe i Påläng. Träffa en massa fastrar, farbröder, kusiner o kusinbarn. Foton ligger uppe på FB. Det första man slås av däruppe e hur LÅNGA alla i min släkt är. Och alla ingifta e pyttesmå. Roligt roligt. Och så hur vackert det är däruppe. Jag ville verkligen inte åka därifrån och just nu har jag inte minsta lust att åka tillbaka till London heller, så jag snackade med chefen och fick en vecka till semester så jag blir här till den 22 juli.

Skulle kunna tänka mig att bo däruppe faktiskt. Allt är liksom lugnare där. Men det är oerhört skönt att vara hemma i min lilla lägenhet som jag älskar så mycket med. Men jag har ju jobb i London som jag verkligen gillar så jag drar ju dit ett tag till i alla fall.

Bilresan ner från Kalix tog 12 timmar men det var ju en baggis efter den 32 timmars långa resan från Vegas till Luleå. Vi hann tom till Viksjö innan Sveriges bästa ICA  stängde och bara det var ju hur trevligt som helst. Svenska matvaror. Ah....

Lördag åt jag lunch med Puh o Elin, middag med Joanna o Pelle, och sen drinkar på CC med Gia. Superbra dag.
Söndag familjelunch i mapas trädgård. Sen träffade jag Niklas. Just det. Förvirrande. Alldeles väldigt förvirrande.

Nu sitter jag hemma hos Puh o Elin i soffan efter en trevlig middag och en massa gullande med en 7 månader gammal Helmer. En svag doft av barnspya omger mig... Tror han lyckades kräkas på mig 3 gånger. Tur man inte har kläder som ska kemtvättas :)

Många tankar som rusar runt just nu ang vad jag vill göra med livet...

Liten del av Bottenviken 50 meter från Alf o Irenes stuga som vi bodde i.

4th of July

Förra året planerade Robban, Micke o jag att verkligen fira dagen på amerikanskt sätt, men vi slocknade på hotellrummet o missade hela dagen.

I år planerade jag o Ola att eventuellt hyra en bil o lämna Vegas för ngn mindre håla av samma anledning. Vet inte riktigt vad som egentligen hände med den planen men tror att vi bara blev lite lata. Istället hängdes det vid poolen ett bra tag och sen lyckades jag slääääpa med mig Ola till ett av Outlet-centrena här i Vegas. hihi... Det tyckte Ola INTE om! Men eftersom han stod ut med det så gick jag med på att gå på bio med honom efteråt, något jag kategoriskt vägrat sen vi kom hit. Gillar inte bio i vanliga fall så varför slösa semestertid på det lixom? Vi så ICE-Age, vilket var riktigt underhållande.

Jag är ju inte så överdrivet förtjust i att shoppa kläder men nån gång ibland när jag hittar en ny affär blir det plötsligt kul! Jag tror jag tillbringade en hel timme i samma affär och gick därifrån med 6 toppar, en kjol, ett par skor och en handväska. ( Allt för ca 30% av ursprungspriset!) Förutom det ett till par skor i en annan affär och en till handväska i ytterligare en affär.  Jättemycket shopping för att vara mig!. Sen fanns det en Disneyaffär där det inhandlades lite presenter också...

Tyvärr är jag väldigt dålig på att hålla koll på hur gamla mina underbara vänners ungar är.... Puh o Elins lille skrutt kan ju inte vara mer än typ 7 månader men Tesans??? Hon blir ju galen om jag säger att jag inte vet hur gamla hennes ungar är... Jaja, det får bli som det blir. Bättre köpa för stora saker som barna kan växa i än tvärtom... Hoppas verkligen jag köpte för stora saker! (ja, eller lagom)

Nu är jag löjligt trött fastän klockan bara är ca midnatt. Bara för att planen var att hålla sig vaken hela natten o sova på planet troligtvis. Flyger till Chicago med Ola som bokat om sin hemresa eftersom han inte står ut en minut till I vegas och har gett mig tillåtelse att slå honom i huvudet om han får för sig att vilja åka hit igen nästa år. Sen flyger jag vidare till London för byte till Sthlm, och sen 4 timmars väntan på Arlanda innan flyget till Luleå. Härligt... Lämnar vegas kl 6 imorgon bitti (söndag) och framme vid resans slut vid midnatt på måndag.

Men trots att jag är i staden som aldri sover så ska jag krypa till sängs nu tror jag. Ska ta och rafsa ihop mina grejjer bara o slänga ner allt i väskan.

Förresten, eftersom min laddare försvann igen, så vill ni nå mig i Norrbotten så ring pappas mobil, 0702-60 70 43
Natti natti.

Vegas

Poolen, pokerbordet, pai gao bordet, poolen igen, mera spel och lite sömn därimellan. Inne på sista dagen nu och veckan har varit riktigt trevlig.

Träffat en massa vänner från Sverige som jag inte sett på länge, det måste nog vara det bästa av allt faktiskt.

En riktigt utekväll blev det, och den började givetvis med att Lasse dök upp. Jag o Ola satt och Pai Gaoade på Luxor då Lasse kom dit och ökade på vår alkoholkonsumtion. När vi trillade iväg därifrån var planen att möta upp en massa endra svenskar men då jag o Lasse hoppade in i en Limo smet Ola iväg till en taxi och försvann snabbt som synden. Typiskt Ola.

Lasse och jag träffade upp Kovacs, Wiseguy o Bison och en massa andra (Thomas Alenius var inte drygare än vanligt trots det nyligen vunna armbandet) och eftersom det var Kovacs födelsedag drog vi alla till Spearmint för att fira ordentligt. Där träffade vi Dennis o Bettan o deras gäng som hade ett massivt drinkbord och en väldigt masa drinkar och en lapdance senare kravlade jag mig hemåt i gryningen och tillbringade resten av den dagen i sängen.

Nu ska jag o Ola ner o käka veckans enda buffé och sen lägga oss vid poolen för sista gången.

Hej hej

RSS 2.0