Underbara Norrbotten

Har det så himla underbart här uppe. Körde upp i söndags, mamma, pappa o jag. Rätt skön bilresa med tanke på att det är ganska exakt 100 mil hit. För alla som bilar genom Sveriges östra kust kan jag varmt rekomendera att luncha på Näske Krog i Övikstrakten.

Vi bor inte ute på Boddersudden som vi brukar för det är faktiskt helt fullt där ute av kusiner, kusinbarn, fastrar, farbröder och annat löst folk. Istället bor vi inne i Ryssbält i Lillys storhus. Ja, de kallar det stora huset med tanke på att stugan hon har vid en annan strand är mindre. Det här har väl 4 sovrum o 2 våningar och här bodde min farfar och farmor sista tiden innan de gick bort.

Idag var vi o firade min kusin Tord, (som är farbror Börjes son) som fyllde år. Det var våffellunch hemma hos Tord o Gunilla och det var väl en 20-25 pers där som mumsade våfflor o hade det trevligt. De har ett helt fantastiskt hus med sjötomt -som de flesta av släktingarna har här.

Frampå kvällen var det surströmmingsmiddag hemma hos Irene. Matinköpen stod vi för och tack vare det kunde jag se till att vi köpte lite inlagd sill också för iom att det är i stort sett samma tillbehör så kunde jag då varva lite. Har inte riktigt den där längtan efter rutten strömming som resten av släkten har, men visst är det gott med ett par bitar! 16 pers vart vi som trängdes runt Irenes matsalsbord i stugan på Boddersudden - eller Signe strand som är det inofficiella namnet- och det var så himla mysigt så visste jag inte att vi kommer träffa större delen av gänget igen imorgon hemma hos Lilly så hade jag nästan vägrat att gå därifrån. Jag känner som varenda gång jag kommer hit upp; att jag borde sälja lägenheten i Jakan o flytta hit. Det är ett sånt lugn här, på ett sätt som man inte hittar någon annanstans. Det är någe visst med naturen här. Allt vatten, alla söta stugor och så stora doser av släkten som jag är så himla förtjust i. Jag bara önskar att vi kunde träffas oftare, men så länge jag inte har enb egen stuga här att sköta om, eller helt enkelt bosätter mig här uppe så verkar det bli en gång per året bara - tyvärr.

Näe, nu är klockan över midnatt och det betyder att det var sovdags för länge sen. Var tvungen att ge mig ut på en promenad nu när vi kom hem för vi det är så otroligt vackert med vattnet här utanför huset.

Avslutar med lite bilder - alla från min skröpliga iphone så skärpan är inte den bästa dock. Godnatt!

Finns det hjärterum så finns det stjärterum, men extra stolar behövs. Tur att Alf o Annies stuga bara ligger 150m bort när man behöver låna 8 stolar för att alla ska få plats!

Surströmming, här Gunilla, pappa o Tord.


Kusin Daniel med senaste tillskottet i familjen, Theo 9 månader gammal.

50 meter från Lillys stora hus.

Våffeldags!

Glad Linda

Rätt gullig välkomsskylt. Annat än skylten som talar om att man e i Stockholm...

Samma vatten som på övre bilden en halvtimma senare.

Kusiner till mig och bröder med varandra, Anders o Tord.

Pappas födelsedag

Vi firade farsans födelsedag i lördags med en utflykt. Hela familjen åkte ut till Värmdö för picnic, sol o bad, shopping o god lunch. Vi satt på en filt o drack kaffe o mös hela förmiddagen, o pappas nya mobil plingade till då och då med gratulationer via sms. När det närmade sig lunchdags åkte vi in till Gustavsberg för att strosa runt lite där och då upptäckte farsan att mobilen var försvunnen. Vi är ju rätt bra på att tappa bort saker, farsan o jag. Mamma o syrran har betydligt bätte koll... Men iom att mor o syster e de som har shoppinggenen lämnade vi dem o begav oss tillbaka den dryga milen till stranden där vi varit.

Vi letade överallt. Runtikring där vi satt, där pappa skakade filten, där han sneddade över en slänt, där vi parkerade bilen, under alla bilar runtomkring, i diket nedanför, och frågade i glasskiosken o cafeterian. Ringde till mobilen 17 gånger o lyckades med konststycket att rata en mobli som precis vart upphittad då det inte var rätt mobil. Efter en timmes letande gav vi upp o körde tillbaka.

Mor o syster som då hunnit konstatera att det var dumt att släppa iväg oss ensamma att leta sa att vi skulle åka tillbaka så skulle de minsann hitta den på två minuter. Sagt o gjort. Vi körde tillbaka igen och iom att farsan redan berättat alla ställen han varit på satte mor o syster genast kurs på soptunnan. Väl där ringde de mobilen o lyfte på locket - och joodå, därifrån ringde det så glatt! Det var bara att plocka upp påse efter påse och lyssna, elltmedans mobilen ringde o ringde. Det var ju ett berg av skräp ovanför iom att det gått ca 2 tim sen vi åkte därifrån först men till vår glädje -för att inte tala om hela strandens oerhörda munterhet då de såg vad vi höll på med- fick vi tag på den himla telefonen och kunde glatt gå iväg för att äta en välförtjänad lyxig lunch.

Kan tillägga att vi hade magknip av allt skrattande...

Värme

Fatta vad jag älskar den här värmeböljan vi har...  Jag jobbar visserligen hur mycket som helst men de dagar jag inte jobbar på båda jobben har jag i alla fall oftast antingen en ledig kväll eller en ledig dag.

Idag tex slutade jag kl 12 efter att ha jobbat ett dygn på gruppboendet och har (efter att ha avstyrt en myrinvasion i köket pga en utspilld läsk, genom att städa köket o tvätta mattan) fått ligga o slappa ute på gräsmattan i hela 3 timmar innan solen försvann. Haha, det där lät inte lika bra som det var i mitt huvud men jag är faktiskt helt glad o tillfreds just nu och solen har jättemycket med det att göra. Efter att solen försvann gick jag o handlade och sen har jag gjort en fantastiskt god lasagne och bakat jordgubbsmuffins. Tyvärr så bor jag lite off, tror jag hade fått middagsgäster lite oftare om jag bodde centralare men det får istället bli en massa matlådor till jobbet. Tycker ju allra mest om att laga mat åt andra men gillar ju min egen matlagning så det fick bli en film till middagen istället.

Klockan börjar närma sig 01 nu och jag ska vara vid fridhemsplan om 7 timmar så jag borde verkligen sova nu.... Jobbar på boendet till 16 och efter det är det dealerskola på Oden. Det bir 4 låååånga dagar nu men from lördag har jag hela 9 dagar ledigt. Wooohoooo!


Jag o Fia.

Grillkväll hos Micke Stark ute i...Bro eller Bålsta... Tänk om man skulle börja lyssna lite även när det är ngn annan som kör bilen...

Fia o Johanna med en valross emellan sig.

Jag vet ingen som älskar jordgubbar lika mycket som Robban.Iom att han köpte 5 paket så var vi tvugna att göra annat än bara äta dom au naturelle, så det blev jordgubbsmilkshake. Mums!

Promenad längs med Norr mälarstrand med Kami...

...och sen glass...

Middag med Ola.

Svanar med ulliga bebisar vid Kungsholms strand.

Back to school!


JAG KOM IN!!!!!!

Ja ok, det svåra i sig var ju inte att komma in på utbildningen utan att övertyga Järfälla kommun om att de skulle tillåta mig att gå den här utbildningen iom att det kostar en himla massa pengar för dom och det är rektorn i skolområdet som tar beslut i varje enskilt fall om man söker till yrkesvux som det kallas.

Jag ska alltså gå matpedagogernas utbildning "Kock och kallskänka" under ett år, och då få läsa in alla praktiska och teoretiska ämnen som handlar om just yrket kock som jag valt, alltså inga kärnämnen eller annat trams iom att jag redan har det från folkhögskolan.

Jag har tydligen lyckats övertyga rektorn om att jag är värd att satsa på för det är inte direkt så att alla som söker får den här utbildningen betald. Om Inte rektorn skulle gått med på det hade jag kunnat söka utan Järfällas stöd och då fått paya själv... 300 000 ca...

Tjohoooo!

Glädje...

Jag har så svårt att förstå hur jag någonsin kan vara deprimerad när jag mår så här bra... Men samtidigt VET jag att när jag är deppig kan jag inte alls förstå hur det går att vara glad. Just nu mår jag så himla bra. Och när jag mår bra då svävar jag på moln! Det är fördelen med att ha dessa otroliga svingar som jag har.

Jag har 2 jobb som jag tokgillar. Jag är tillbaka i min lägenhet som jag älskar. Jag är efter 1½ år av omkringflyttande omgiven av mina egna saker, mitt eget kök, min egen säng, mina egna böcker, mina egna... allt! Och det är underbart!

Robban var här i en hel vecka och vi umgick väldigt flitigt under den tiden. Skitkul. Saknar honom som 17 nu. Han drog till San Fransisco en månad nu för intro på sitt nya jobb innan han flyttar till London, ett halvår efter att jag flyttar därifrån. Typiskt! Önskar att han bodde iSverige igen, o allra helst i Jakan, i huset bredvid mitt där han bodde förut. Iofs går jag nu säker från att bli halvt ihjälskrämd av ngn som smyger in i min lägenhet medans jag är i tvättstugan och sen väntar in lämpligt tillfälle att ge sig tillkänna...

Klubb Oden är på sommarhumör. Kan inte direkt påstår att folk står i kö för att komma in men samtidigt har vi haft rätt många gäster som kollat in o gillar stället. Jag tror det blir riktigt bra när folk är tillbaka från semestrar och vädret börjar bli tillräckligt dåligt för att sätta sig o lira poker istället för att vara ute i skärgården eller stta på balkongen/trädgården hela natten. Just nu är jag bara själv glad för det strålande sommarvädret vi har.

Nu ska jag sätta mig på balkongen med en bok och ett glas vin. Jag har en fisk i ugnen som strax är klar, tillsammans med nypotatis o lite grönsaker kommer det bli toppensmarrigt.


Robban o Lyckan


Jag o Robban

Robban sköter grillen hemma hos Jack...

Och Jack själv är upptagen av sina ungar..

RSS 2.0