MammaPappaMys

Sov hemma hos föräldrarna igår o stannar i natt med. Det är så mysigt att vara en del av deras vardagsliv, helt annorlunda än de vanliga söndagsmiddagarna som vi brukar ha. NU bodde ju jag hemma där hela min långa julvistelse här så jag vet ju hur mysigt det är. Jag flyttade hemifrån när jag var 17 så då tyckte jag väl inte riktigt likadant.

De har ju fullt upp med flytten nu när det börjar närma sig, bara ett par veckor kvar, så allt o lite till ska ut. De har annonser ute på blocket o ger bort möbler o annat till erikshjälpen, vänner o kollegor. Ett antal grejjer som jag gärna hade velat ha har de tyvärr hunnit göra sig av med, för att de tycker att de e skräp, bla massor med böcker som jag nog skrev om tidigare. Jag är ju en riktig samlarråtta som gillar gamla grejjer, medans min mor tar varje chans att få slänga massa grejjer.

Idag var det dags för köksbordet att lämna huset så här står farsan med 2 av sina gamla kollegor från polishuset o lastar på grejjena på ett släp. Jag höll på att grava ihjäl mig. Pelle drev med Ricky hela tiden plus att de fick göra om o göra om igen när nya saker skulle på släpet o Ricky drog åt alla remmar för tidigt hela tiden. Kul att på det sättet stöta ihop med folk som jag typ inte träffat sen jag var liten o brukade följa med pappa till jobbet ibland.



Huset jag växt upp i i bakgrunden.


Fr. v. Pelle, Pappa o Ricky

Jobb

Jobbade turre på Babylon igår. 1100kr med en rebuy/addon, 20 spelare och HU vart Stefan o Jean Gergi. Som en av 2 dealers som jobbar kan man inte önska bättre vinnare, Stefan som vann är klubbens bästa dricksare... :) Förutom det är han otroligt trevlig kan tilläggas... Vart en lång natt, kom hem vid 7 imorse o då hade jag suttit o klippt med ögona i flera timmar.

Stefan, Jean o 3:e pristagaren vars namn jag inte kommer ihåg.

J.

J kom till stan idag. Hoppas hon stannar. *håller tummarna*


J´s lägenhet var utan tv o farsan hittade en på blocket för en otroligt billig peng där det bästa var att den fanns ca 75 m från hennes port. Jag halvt släpade, halvt rullade dit den.

Blev inget Bangor just nu..

Nähe, jag stannade hemma. Vet fortfarande inte vad jag ska göra, därav har jag inte heller skrivit ngt. Syster kommer hem från New York över påsken så stannar i alla fall över den.
Datorn kraschade i måndags och gick inte att återuppliva alls, så kom söta Åsa förbi för att låna hem den i torsdags kväll o se om hon kunde laga den. Jag trycker på powerknappen för att demonstrera vad som händer (har provet detta ett antal gånger under 3 dagar med samma resultat) och datorn går igång utan problem alls. Helt sjukt. Det måste vara jag... I vilket fall hade jag tydligen inget antivirusprogram installerat så hon tog hem den i alla fall för att fixa det åt mig.
Jobbar lite grand, försöker komma ikapp med min usla ekonomi.
Var o träffade Lina I. på hennes lunchrast häromdagen för lite shopping. Har inte köpt ett klädesplagg sen i jan, o då spenderade jag ca 300kr på Ginas rea... Innan dess var det nog oktober senast. Gillar verkligen inte att handla kläder... Men nu lyckades vi hitta några fina saker i alla fall. Lycka o glädje :)
Lina lyckades även prova ett par stövlar på din sko som blixtlåset fastnade på så vi fick tillkalla personalen som kom rusande med sax för att klippa upp dom. Hon frågade efteråt om vi möjligtvis var intresserade av ett par stövlar med bra rabatt. Jag tror att hon skojade...

Lördagskväll o jag sitter på jobb-standy vilket e otroligt tråkigt. Om de bara kunde bestämma sig för att det inte blir ngt spel så jag i alla fall kan göra ngt annat...


Lina garvar ihjäl sig medans stöveln blir uppklippt.

Typiskt vårtecken.


Snödroppar invid husväggen på Avstyckningsvägen.

Kruk osv.

Åkte in till Krukan igår kväll för att träffa lite sköna människor o bara hänga lite o raila Åsa eftersom jag har satt spelförbud på mig själv just nu. Satt o suktade efter deras fantastiska skagenmacka men var så vansinnigt mätt efter pappas goda "mormorskotletter" att jag verkligen inte kunnat äta ngt alls. Satt o hoppades att mättnaden skulle lägga sig, så fantastiskt god är deras skagenröra!

Drog när Åsa bustade och följde med Erik för att kolla in Tomas klubb och blev riktigt impad. Det är hur snyggt som helst med svarta sammetsdraperier o kandelabrar, och borden är faktiskt de bästa dealerborden jag sett på väldigt länge. Stor skillnad från Carlos! Erik drog vidare medans jag satt kvar halva natten o snackade med Eddie o lyssnade på musik o spelade smågrytor utan cashinsats.

Ska sitta på ett flyg till Belfast via London imorgon eftermiddag men känner inte för det. Lite livskris men "what else is new" liksom. Njuter av att vara i Sthlm o njuter av att umgås med mina föräldrar. Njuter av min pappas mat, idag var det tunnbrödrulle med falukorv, hemlagat mos, lök o grönsaker o annat gott.

Får se om jag drar imorgon eller inte. Ska titta på lite serier o försöka slappna av lite grand o se om ngt uppenbarar sig...


Tittade på riktigt noga för att se hur farsan gör för att få "mormors fläskkotletter" så vansinigt saftiga o möra igår...

Kryss

Så fort jag kommer hem så känner jag hur mycket jag älskar Stockholm och aldrig vill åka härifrån. Men vet av erfarenhet att när jag varit hemma ett tag så vill jag bara iväg igen. Har hunnit med att riktigt umgås med MaPa. Skulle åkt in till Gamblerz o Krukan i fredags men Chrille ringde o sa att de inte kom ngn så han stängde igen Gamblerz, sen ringde Åsa o sa att hon just bustat turren så efter de nyheterna stannade jag hemma o hade myskväll med föräldrarna.

I lördags var det dags för Paf/sviten pokerkryss med Silja Galaxy, och det var ju själva anledningen att jag kom hem på en långhelg. Jag har jobbat dom hur många gånger som helst och älskar det verkligen. '

Även denna gång var hur kul som helst. Har ju irriterat mig ngt vansinnigt på Mattias o Johan från Paf som sköter
om pokerrummet och alla dealers eftersom de inte blir bättre utan tomtar sig så himla mycket men helt plötsligt hade de shapeat upp sig kollosalt. Jag tycker allt flöt jättesmidigt den här gången. Bra schemaläggning och rättvist med arbete. Vi hade ett kort möte vid 2.30 på lördagsnatten med lite mackor o cider och sen delade dom även ut lite drinkbiljetter och tyckte vi skulle upp till discot o roa oss. Det är annat än hur det var på de första kryssarna när det var strikt alkoholförbud för alla som jobbade.

Sen är jag ju så himla förtjust i maten på Galaxy. Vi käkade middagen på Grill, jag, Åsa, Gia, Kråkan, Esa o 2 ålänningar som Gia känner. Förrättsbuffé och efterrättsbuffé som vanligt för mig medans de andra åt lite normalare saker. Esa satt o sa att han vill ha hamburgare o valde biffstek med lök och blev besviken när det inte var farmarbiff.

Vid lunchen på söndagen lät det likadant, Esa, Kråkan o jag hade 35 min lunchrast o sprang upp till Happy Lobster o frågade om vi kunde få ut maten riktigt riktigt snabbt eftersom det ju inte skulle tillagas. Esa ville fortfarande ha hamburgare men fick nöja sig med en stor skagenmacka medans jag o K åt hummer, räkor, kräftor, krabba, musslor och ostron, som han inte alls ville ha. Sen satt han helt lyriskt o sa att det var den bästa skagenröran han ätit i hela sitt liv. Gång på gång på gång! Hur kul som helst. K och jag var lika nöjda vi, det var helt fantastiskt gott. Turren slutade som vanligt senare än beräknat men säkert 45 minuter innan vi lade till i Stockholm så vi hann bra ändå. Med bara 3 timmars sömn under natten var det inte läge att åka vidare utan raka vägen hem för en sen middag med MaPa.


Både Åsa o Gia hamnade på finalbord men här har Gia redan lämnat.




Klätterapa

Tim förstod inte alls varför jag kom ut o tog kort på honom när han skulle byta glödlampa i ytterlampan utanför dörren häromdagen. Hört talas om stol, pall, trappstege?




Solig måndag x 3

Jag vet, jag är så löjlig men så här ser mitt skrivbord ut. Vädret för mig, vädret hemma hos MaPa och alla andra Stockholmare, och vädret hos Syster i New York. Också växelkursen för pund. Det är det första jag ser varje dag då jag slår på datorn. Har ju kännts extrabra att se en sol i bangor medans det var ruggigt kallt hemma sista månaden men det känns faktiskt ännu bättre att se 3 solar stråla mot mig. Ha en underbar dag, jag ska ut och promenera.


Solig vacker söndag

Det har varit underbart vårväder här i Bnagor de senaste dagarna. Runt 10 plusgrader. Då passar man på att ta långa promenader längs med vattnet. Så här ser hamnen ut som ligger 2 kvarter från lägenheten.




Rån och rån.

Det första var att jag uppmärksammade Linas staus på FB. vilket fick mig att kolla hennes olika bloggar vad som hade hänt, så visar det sig att EPT i Berlin blivit rånad. Maskerade män med vapen sprang runt och Lina hamnade alldeles i mitten av detta. Man kan undra hur en sån sak ska kunna hända på ett event som man för det första förväntar sig ska ha väldigt bra säkerhet med tanke på alla pengar som finns där, och för det andra med all media där! Jag menar, det är ju kameror och filmkameror överall!!!

Rånarna blev visserligen halvt fångade på film men det är märkligt att de ändå lyckades komma undan, och det med en massa pengar. Förhoppningsvis gör detta i alla fall att säkerheten ses över på kommande event.

Får mig att fundera på hur jag själv skulle reagerat om jag befunnit mig mitt i allt det där. Som dealer på en del ljusskygga klubbar så har man ju fått sin del av förtäckta hot osv, ibland har man inte kännt sig helt säker. Det är ju ibland en väldig massa pengar inblandade. På sista tiden har jag dock varit mycket mera kräsen med vart jag kobbar, jag vill kunna känna mig säker. Jag vill kunna göra en regelbedömning utan att riskera att få spö efteråt. Men då börjar man nu fundera igen när ngt sånt här händer.

Försökte leta mer information nu och gick in på aftonbladets sida och möts av rubriken: "Kasinorånarna gäckar polisen", och "hela förloppet kan ha fångats på film" jaha tänker jag, det där vet vi ju redan och klickar för att läsa mer, men då inser jag att detta är ett rån mot Casino Cosmopol som hände idag! Sjukt säger jag bara.

Lina, jag tänker på dig idag.


Foton

Jag lägger inte upp särskilt mycket foton. Detta beror på flera saker.
* Jag är väldigt intresserad av fotografering och iom att jag inte har ngn bra kamera så vill jag inte lägga upp halvdåliga bilder.
* Jag tycker att det känns som att jag vill visa up mig om jag lägger upp bilder.
* Jag är lat.
* Jag lämnar ut mig själv så himla mycket i det jag skriver att jag tycker att det får räcka med det.

Men faktum är att det är roligare att läsa bloggar med bilder i så jag ska göra ett försök att lägga upp lite mera bilder, även om de bara är tagna med min Iphone och även om jag känner mig lite fånig när jag gör det. Ni får hemskt gärna kommentera huruvida det är bra eller dåligt, så gör jag ett försök på ett par veckor eller ngt. Börjar med att lägga upp några bilder från semestern i Kenya.



Jag o Johanna lät vår nyfunne vän Jonathan visa oss hur den lokala befolkningen roade sig en fredagskväll. Längst till höger en ny bekantskap samma kväll. Riktigt kul, men inte ngt jag vill göra om. Vi satt ute på en lokal bar o snackade ett bra tag, sen gick vi in på ett disco o dansade järnet, innan pojkarna lämnade oss på hotellet. Johanna fick en fullständig kärleksförklaring av Jonathan som vi sedan försökte ignorera så mkt som möjligt.


Paret som vi åt middag med varje kväll, Lucy och Etienne. Lucy är världens coolaste 50+tjej som genast tog på sig ansvaret att agera mamma för mig. Hon tyckte inte att Johanna behövde ses efter... Hon var riktigt full med galna historier från sin ungdom. Hom och Etienne driver ett hotell i Frankrike som jag gärna skulle åka o kolla in en dag... Kolla in hotellet här.



Jag framför poolen på vårt 2:a hotell. Så här får man vara klädd till o från poolen.


Stranden nedanför hotellet. Lite halvporrig bild men va 17, man får väl passa på innan man väger 100kg. Jag blir ju bara tjockare o tjockare!!!



Bungaloverna som vi bodde i på första hotellet. Mysigt, men hotellet vår andra vecka var aningens lyxigare..

Dagens bästa...

... Var att Bengan frågade om jag ville komma o jobba nästa Paf-kryss, så jag kommer hem den 11 mars o stannar till 17 och hoppas få träffa så många som möjligt under den tiden.

Tentan igår var intressant. Otroligt stressig. 6 st uppsatsfrågor som jag vid första anblick inte hade en aning om hur jag en skulle lyckas få ett enda poäng. Psykologi är svårt! Hann i alla fall svara på alla så får se hur det går. Måste tyvärr vänta ca 3 veckor på resultatet vilket e lite dumt eftersom man ju då inte vet om man lär sig rätt eller fel.

Har ätit god mat och kollat på en himla massa avsnitt av första säsongen av 30 Rock ikväll med Tim. Natti.

Syster

Min syster är i New York. Jag kommer inte ihåg om jag har nämnt det eller inte. Hon var med i Green card-lotteriet som tar ca 1½ år av pappersarbete, intervjuer och intyg på allt från veckopeng i femteklass till vilken färg på strumporna man föredrar. 4 dagar efter att hon fick sitt gröna kort så drog hon till New York och har nu varit där i lite över en månad.

Hon har en blogg som är precis tvärtemot min. Den är intressant. Hon tar bilder och skriver om ställen hon varit på och saker hon gjort, men inte allt det här tramset om känslor som jag håller på med. Vill ni ha tips om N.Y. eller helt enkelt se vad en snart 30-årig tjej sysslar med i det stora äpplet så kolla in henne här

Idag har hon varit på inspelningsplatsen av Gossip Girl och jag är inte alls avis. Inte alls...

Det är ju för övrigt syrrans fel att jag har prov ikväll; vi skulle läsa litteraturkunskap tillsammans på distans -på var sitt håll i världen- som en kul grej. När jag ändå var inne och rotade bland distanskurser så ansökte jag till en himla massa andra med. Littaraturen blev inställd så därför blev det den här social psykologi-kursen istället.

Ikea - en vecka senare

Måndag igen, och äntligen IKEA! Nu har jag alla kökspryttlar jag behöver, eller, en start i alla fall. Känns lite löjligt egentligen, har ju köpt i stort sett samma saker som jag köpte på Ikea i London i april förra året då jag också startade med ett helt tomt kök när jag o Gurkan flyttade in i lägenheten i vackra Chiswick.

Bangor är inte riktigt lika fancy men det är vackert med vattnet. Behöver bara gå ut genom dörren och 30 meter till höger så ser jag hamnen med alla båtarna, och en solig dag som idag är det underbart att promenera där.

Har pluggat järnet den senaste veckan. Hade mitt allra första internetforum i torsdags vilket jag faktiskt var riktigt nöjd med. Bra och intelligenta frågor och svar. Sen kan man undra hur mycket av det som egentligen hade med kapitlen i boken att göra och hur mycket som var var och ens egna vardagspsykologi men men, intressant var det i alla fall. Imorgon kväll har jag första tentan och jag är till 89% övertygad om att den kommer att gå åt skogen. Och försök inte säga emot mig, jag har inte varken pluggat eller skrivit ett prov på 13 år, och aldrig över gymnasienivå så det är ok med mig om den går åt skogen. Jag har 2 försök till och jag ser det faktiskt inte som ett nederlag om jag måste göra om min första tenta. Fast ni kan ju hålla en tumme åndå - om ni vill..

Ikväll har vi sett en film o ätit god mat och nu är det dags att gå och lägga sig. På onsdag ska jag börja oroa mig för ekonomin och jobb, jag vägrar att göra det innan jag skrivit tentan.

RSS 2.0