Sushi one


Med tanke på hur mycket syrran har hypat det här stället så vore det ju inte konstigt om det blev platt fall när vi gick dit men det var utan tvekan den godaste sushi jag nånsin har ätit. Laxen smälter i munnen o alla ingredienser var så otroligt färska o välgjorda. FFantastiskt gott! Den som ska till Hong Kong MÅSTE äta här :) Finns på flera ställen så jag ska prova på det i närheten av lägenheten också innan jag åker hem, detta var i Central.

The Peninsula

Man kan ju inte åka till Hong Kong utan att åka till The Peninsula och dricka "afternoon tea" i gammal sann kolonialstil. Dricka te är ju en underdrift; det är scones med clotted cream och sylt, massa små sandvichar med olika pålägg (utan kanter givetvis) quiche, champinjonfyllda mördegsunderverk o en hel samling små bakverk o efterrätter. Det var utan tvekan de godaste scones jag ätit i hela mitt liv och jag tror jag drack 4 koppar te. Allt serveras i gamla fina silverpjäser i en fantastisk miljö som bara känns gammal o lyxig. Peninsula som ligger i Tsim Sha Tsui har funnits här sen 1928 då det byggdes med visionen att vara "det finaste hotellet öster om Suez"och många välbärgade damer o herrar har bott här, och druckit te här sen dess. Det har blivit framröstat som världens bästa hotell ett flertal gånger. Jag kan bara varmt rekomendera afternoon tea, ngt annat provade inte vi på. Men ta med kreditkortet om du vill lyxa mera för bara teet med tillbehör för 3 pers gick loss på en lax.
Buddhan!


Sån fantastiskt läcker färd med linbanan upp över bergen för att komma dit.


Bild bakåt.


Första skymten av Buddhan...

Pappa får en demonstration i hur man använder pinnar. Efter en stund fick han en gaffel istället.

Dagen i bilder


Superfräscha små konditorier överalllt med nybakat frukostbröd med fyllningar av tonfisk, räkor, korv, sallad osv. Kostar sällan så mkt som 10 kr. Annat än pressbyråns inplastade sorgliga sunkmackor.


Japp - de hänger tvätt utanför fönstren.

Nudlar ngn?

Lunch på en Hong Shou vägg i vägg med lägenheten som har en stjärna i guide michelin.

Jag var vädigt nyfiken på hur denna korta lilla dam skulle göra med den övre halvan av skyltfönstret...

Om man bara e lite sugen på sushi kan man köpa en sushi-skewer men minibitar. Till detta färsk melonjuice. Supersmarr.

Shelley street är en gata mitt i city kantad av restauranger. Gatan ligger i en rätt brant backe så detta löser hong kong- borna genom att sätta flertalet rulltrappor mitt i gatan så att alla latmaskar ska kunna ta sig till de olika ställen utan att bli trötta i benen.

Drinks på Cikada halvvägs upp längs Shelley street.

Tapasrätter på Bakar på samma gata.

Utsikt från färjan över till Kowloon.

MaPa är här nu!

Drinks på Aqua uppe på 31 våningen i en byggnad vid hamnen med fantastisk utsikt över Kowlon.

Typiskt blomsterarrangemang vid ingången till huset där Aqua ligger.

Dag 2 i Hong Kong


Mitt otroligt trevliga lunchsällskap, som efter ett par månade här inte beställer in ngt annat att dricka utan uppskattar det heta teet till all mat.

Den fantastiska sushin, dock bara en liten del av allt vi beställde men här jobbar dom efter principen; "vi kommer ut med det när det är färdigt"

De står verkligen o säljer fisk mitt på gatan. På bilder ser man dock inte vilka som fortfarande sprattlar.

Detta skulle man aldrig se i Sverige; en kines står o typ tvättar gatan eller nåt o en annan kines står bara o håller upp en skärm så att det inte ska stänka på fotgängarna!

Om det är någon som missat det kan ja säga att kineser e galna i att spela. Dessvärre finns det inte mycket här som är tillåtet utom hästar, så till kapplöpningsbanan strömmar dom på onsdagskvällar och så även vi. Det var faktiskt riktigt kul att stå framme vid räcket o heja på hästarna när dom dundrade förbi. Plussade gjorde jag med; hela 94kr i vinst, men det hade kunnat sluta hursom för det var lite bergodalbana över mitt spel. Ett miss-click satte mig back en bit, men nu vet ja hur man fyller i lapparna i alla fall!

Jag var o gjorde en manikyr med idag o önskade att ja kunde ta kort på det två pyttesmå kvinnorna som jobbade med varsin hand på mig, men av samma anledning jag ville ha bilden var det ju dock lite omöjligt. Sen en massa shopping o lite gå vilse men det var ingen som väntat sig ngt annat -allra minst jag. Men vad fantastiskt det är med en stad där det är så billigt med taxi att man kan gå vilse hur mycket som helst; man bara viftar in en taxi o så är man rätt på nolltid!

Hong Kong baby!

3:e gången gillt! Om firefox kraschar en gång till innan inlägget är upp så tar jag det som ett tecken o slutar blogga.

Det första man slås av är hur otroligt mycket kineser det finns överallt. Självklart, du är i Kina säger du men ändå! En aldrig sinande källa till arbetskraft verkar det som för de finns överallt för att göra allting! De visar en till
början av kön för att växla pengar (det stod en annan person i kön så det var inte jättesvårt att hitta) de står uttrustade med en tång inne på damtoaletten o kollar alla bås (vill inte veta vad de ska använda tången till) de vinkar in taxi åt en utanför Hong Kong expressen (det finns 4 taxistationer, taxin kommer inte köra förbi en om de inte fanns där) de stoppar trafiken på gatan för att släppa fram annan trafik (det finns trafikljus). Många kineser blir det!

Kom fram igår em vid 17-tiden o kämpar nu för fullt för att hålla ögonen öppna då klockan är 10 på morgonen här o 3 på natten hemma o jag vill gärna sova lite till. Har i stort sett hunnit med en middag (kinamat) med syrran o hennes kille samt en liten rundvandring i kvarteret o visning av världens coolaste bar på taket till ett 32-våningshus. Idag blir det mer!


Gratis wifi i Helsingfors. Tack vare men o sms-konversationer o en trevlig restaurang gick de 4 timmarna mellanlandning där rätt ok.

Första glimten av stan från Hong Kong -expressen.


Kinamat! Till detta dricker man te. Hett! Och så fort man tagit ett par klunkar av det så kommer de o fyller på med mera o hetare te från en kanna. Så det går inte att få slut på, och det går inte att få det att kallna.

Lägg märke till nr 14: vete gluten. Den beställde vi inte.


Gatan utanför deras lägenhet. Taget från takterassen. Japp, de har en lght mitt i stan på 5:e vån med takterass. Här. Också.32:a våningen.


Taxibilarna är röda.


RSS 2.0