Sockerrörsjuice

Små hål i väggen där dom säljer färskpressad juice finns överallt, vissa har bara ett par frukter som de pressar o häller upp på flaskor i förväg medans vissa har upp mot 20 olika frukter som pressas först på beställning. Men det gemensamma är att det är fräscht, gott och väldigt billigt. Det här var första gången jag smakade juice på sockerrör; frächt, läskande,sött och gott! Ca 8kr för en flaska.








Sockerrörsjuice

Små hål i väggen där dom säljer färskpressad juice finns överallt, vissa har bara ett par frukter som de pressar o häller upp på flaskor i förväg medans vissa har upp mot 20 olika frukter som pressas först på beställning. Men det gemensamma är att det är fräscht, gott och väldigt billigt. Det här var första gången jag smakade juice på sockerrör; frächt, läskande,sött och gott! Ca 8kr för en flaska.








Nha Trang

Alltså viss asiatisk mat känner man ju till men iom att detta är första gången i Asien för mig så har det varit många nya smakupplevelser, och inte bara kinesisk mat utan japansk, indisk och som på den här restaurangen; Vietnamesisk. En pomelosallad med grillade räkor och rispappersrullar med fisk el räkor i hör till mina nya favoriträtter. Pomelo var för mig en väldigt exotisk citrusfrukt som jag inte hade smakat innan men mamma hittade den på Coop direkt vi kom hem igen så den ska experimenteras med!



Pomelosallad med grillad räka

Rispappersrullar med räka och kycklingspett med jordnöttsås


Hong Kong Zoological and botanical garden






Mitt i city finns Hong Kongs motsvarighet till Skansen. Massa djur o blommor att beundra och fullt med bänkar att sitta o vila sig på medans man gör det. Med ingångar/utgångar åt flera håll och helt utan inträde är detta en oas mitt i storstan som jag skulle besöka ofta om jag bodde här. Gorillorna var definitivt våra favoriter.

The Peak


Innan år 1888 var det enda sättet att komma upp till toppen på Peaken att bli buren i bärstol, om man nu inte var en av stackarna som var tvungen att bära. Med tanke på att toppen ligger 394m över havet, och startpunkten ngn meter bara så kan ni fatta hur brant det är. Men sen byggdes då detta mästerverk the peak tram och man kunde äntligen åka upp. Det är 2 vagnar som alltid går samtidigt, en upp och en ner, och i mitten av berget är spåret delat på två för att de ska kunna mötas. Spårvagnen har byggts om 5 gånger sen start och nu är den givetvis ett under av teknologi om man får tro broschyren. Undrar vad den kallades gång 1, 2 och 3?


Äntligen kommer vår vagn ner



Mellan sittplatserna är det gropar i golvet för att man ska kunna stå upp även i den ofattbara lutningen som vagnen har under åkturen.

Alla fotade utsikten som galningar under åkturen.

Utsikt från fönstret

Om man inte vill åka spårvagnen så kan man göra som den här galningen som syrran är förlovad med; man går upp för berget. Han förtjänade sin vila/kaffe lite mer än oss andra .




På Guide Michelin-rekomenderade Mak´s Noodle åt jag fantastiska nudlar med ostronsås och fiskrom. Mmmmm....


Den här mannen hjälpte till med ett flertal av mina presenter. Här håller han på att gravera in "Kian" på Kinesiska på ett riskorn som sedan lades i en pytteliten genomskinlig behållare med olja i. 12-åriga Kian blev rätt impad när hon fick den.




När vi kommit ner igen ringlade kön sig flera hundra meter så rätt skönt att vi gjorde Peaken på förmiddagen!



Så här kunde man ta sig upp på berget innan spårvagnen fanns.

Familjen


Lite bilder på oss alla uppe på peaken.

RSS 2.0