Tsavo East Safari



Ett par dagar in i våra 2 veckor i Kenya åkte vi på en tvådagars safari till Tsavo East. Det är en nationalpark på 11 747 kvm. som ligger mellan Tsavo och Mombasa och med vår lilla skruttiga minibuss tog det oss ca 5 timmar i stekande hetta att ta oss de 16 milen dit från Kilifi. Här kommer ett par bilder på några av alla de coola djuren som vi fick se i sitt rätta element.


Giraffen är ett av mina fabvoritdjur. De ser bara för löjliga ut med sina långa halsar och sina små horn...


Det här var det som lockade allra mest åskådare; en lejonhona som ligger lättjefullt utsträckt på en trädgren och mumsar på sitt byte. Chauförerna o guiderna har hela tiden radiokontakt med varandra så om ngn ser ett ovanligt djur så säger de genast sin position till alla andra så det var i alla fall 14 bilar samtidigt som var här.


Så här nära är man!


Vårt snygga fordon samt guiden James.


Vackra färger o fåglar.


Här ser man lite grand de röda på elefanternas ryggar. Jorden i det här området är vulkanisk och därav den röda färgen. Elefanterna rullar sig i den och sprutar jord över sig för att vårda sin hud.


Zebror ser ju helt påhittade ut!


Dessa... eh... apor? babianer? eh.. djur! Finns överallt. Hoppade fram och tillbaka mellan solstolarna på hotellet och man var alltid tvungen att stänga balkongdörren för annars hoppade de in och tjuvade saker från rummet.


Snygga elefanter får avsluta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0