Axeln

Japp, jag är klantigast i världen. Halkade till o dråsade i backen, slog i axeln o huvet o gissa om det gör ont. Tillbringade 2 tim på cityakuten i måndags o när jag väl fick träffa läkare klämde han o vred på den i mindre än en minut o konstaterade att den måste röntgas. Röntgen stängde givetvis ca 10 minuter innan detta så det var bara att åka hem o komma tillbaka nästa dag.

Tisdagen tillbringade jag 3½ timme där. Något tröttsamt! Väntade, röntgade, väntade... läkaren kommer ut o skickar tillbaka mig till röntgen för några fler bilder... väntade ... röntgade... väntade. Läkaren säger: vilka smärtstillande var det jag skrev ut till dig igår? Och sen; ta dom o kom tillbaka om 3 veckor, finns ingen vi kan göra om axeln är stukad. Suck. Skulle ha jobbat på Oden i måndags men det gick ju inte. Hoppas hoppas det går att jobba i helgen för jag är uppskriven på Oden fredag, Yvonnes event lördag o Pråmen söndag.

Gick sådär med axeln  i köket idag. Lyckades göra det mesta utom att kavla ut deg till piroger så förhoppningsvis så. Hade ju kunnat vara högra o det hade varit värre.


Beaujolais Nouveau

Det är ju så kul med viner! Jag njuter verkligen av möjligheten att få studera franska viner i skolan även om det bara är i teorin. Man får passa på att prova så mycket som möjligt utanför skoltid helt enkelt ;)

Idag är det i alla fall 3:e torsdagen i november vilket innebär att årets Beaujolais Nouveau släpps i butikerna o krogarna runt om i hela världen. Vår lärare i drycker har ju hypat den här dagen rätt bra nu o bara för det var han sjuk idag annars skulle vi ha provat den på lektionen men jag begav mig till systemet så fort skolan slutade.

25000 flaskor har svenska systembolag köpt in totalt. Den i Jakan hade tagit in 95 flaskor och hade kl 15 idag redan sålt över hälften. Inga kvar på ngt lager. Rätt så kul faktiskt. Info om flaskan kan ni hitta på Mischa Billings blogg.

Och hur smakar den då? Ja tro inte att jag tänker försöka svänga mig med vinord men den är väldigt god o fräsch. Man kan ju inte direkt förvänta sig att ett såpass snabbjäst vin kan ha ngn tyngd i sig direkt utan den är verkligen frisk. Lite åt roséhållet liksom. Rekomenderas absolut för den som hinner få tag på en flaska!

Men visst brukar väl röda viner inte ha genomskinliga flaskor i vanliga fall va?

Syster

Syrran var på blixtvisit i Stockholm ett par dagar. Tack så mycket Peak för att ni hade såna viktiga möten att ni ville flyga hem vår Nilla sa familjen.


Lite mera London

Usch, jag ville verkligen inte åka hem igen. Ångest bara jag tänkte på skolan o kan inte fatta att jag valde att flytta ifrån London... Hade ju 5 dagar där efter Lanzarote men känndes som de gick på 2 minuter ungefär.

Hann i alla fall med att träffa de bästa vännerna flera gånger.

*Mysdag med Hug. Vi är lika galna i tv-serier båda två och köper hem en massa gott o sen sitter vi o diskuterar o tittar på våra favoriter. Den här gången fick jag faktiskt med honom ut på en restaurang vilket är ovanligt för han håller sig annars mest inomhus o spelar nätpoker.

*Galen fest med Chris Bolton som jag tog med Robban o Maria på.

*Galen festkväll med Robban, Carina o Nikhil Persaud. Började på Lab bar som har en dunderbra bartender som iom att han blev bjuden på shots av alla efter ett tag började välta fler drinkar än han hann servera. Behöver jag säga att det slutade på på en stripklubb?

*Mysmiddag med Gurkan o tvillingarna på Adelaide som är stammisstället i Buschen.

*Hemmamiddag med Robban o Maria.

*Shopping, men bara lite.

*Pokersöndag med Trevor. Mysigast av allt tror jag nästan. Brukade ju träffa honom på söndagarna o sitta med varsin dator i knät o kolla på filmer hela söndagarna när jag bodde där.

*Speldag med Robban. Han visade mig ett fånigt iphonespel som jag nu är totalt hooked på -men det bästa är att jag fått både Trev, Gurkan o hennes kille att bli lika hooked de med. Så första dagen jag provade spelet så kom varken jag el Robban ifrån soffan på ca 6 timmar utan satt bara med det löjliga spelet.

När jag skulle hem så trasslade alla tåg ut mot Gatwick så jag satt typ o hoppade i sätet kl 8:50 när tåget fortfarande rullade o incheckningen skulle stänga 8:55. Tåget stannade 8:53 och jag hade nästan gett upp men råkutade o lyckades hinna till incheckningen på rekordtid, bara några sekunder innan de skulle stänga.


Robban, Maria o jag.

Robban o Nik Persaud

Johanna, Gurkan o jag

Back in London

Vårt flyg var såklart försenat så när vi kom fram så kutade Johanna ut o försökte hålla sista bussen in till London medans jag ruschade genom allt o stod o hoppade vid baggagebandet medans jag väntade på väskorna. Sen ut snabbt snabbt för att hitta bussen; istället för att springa runt o leta ropar jag "Johanna" så högt jag kan för att lokalisera var vår buss är, hon svarar, jag springer o när jag kommer fram står busslastgubben o klappar i händerna o ropar Linda! Linda! Linda! Kul att han hade humor o inte körde i tid!

Förväntade mig kallare väder i London men idag är det 17 grader enligt msn-väder. Måste nog gå ut o känna efter om det verkligen stämmer, för enligt samma vädergrej är det 18 grader hos syster i Hong Kong nu... Där är iofs klockan 20 på kvällen o här ungefär 13. Men ändå, verkar otroligt...

Skulle gått upp mycket tidigare men var märkligt trött så gick ner i köket, gjorde mackor o la mig i sängen o kollade igenom ett antal avsnitt av "Samantha who" men nu är det verkligen dags att jag går upp. Ska eventuellt träffa Hug nu på dan, sen Robban, sen Chris o så kanske på nån bonnfire-fest iom att det är 5:e november. Dags att hoppa in i duschen!

Mera Lanzarote

Vi hade sett fram emot att gå tillbaka till La Repikada hela dagen, så när klockan närmar sig middagsdags så är det två glada o hungriga tjejjer som vandrar den dryga 1½ km till favvorestaurangen --- bara för att upptäcka att den är stängd på tisdagar. Panik! Vad ska vi göra nu?

Inget annat ställe i den här sömniga hålan kommer ens i närheten ju. Vi bestämmer oss i alla fall för att utforska en till lång gata i området där vi ser restauranger på håll, istället för att gå tillbaka till ngn av gatorna vi redan sett. Och döm om vår förvåning, när vi i slutet av en gatstump ser samma ”K” -logga som La Repikada har, fast det här står ”Pikada”. Vi går fram och frågar om det är samma kedja eller liknande och får svaret att denna pyttelilla kvarterskrogsliknande sak är originalet, och den andra är samma ägares försök att expandera. Lycka!

Jag behöver nog inte säga att vi hade en till fantastisk middag, fast den här var snäppet dyrare och med lite snobbigare personal. Ikväll kommer vi dock att gå tillbaka till den andra som både Johanna och jag kommit att älska.

Det har varit toksoligt idag vilket varit underbart efter flera dagar av moln, men iom att det är sista hela dagen så skippade jag såklart solskyddsfaktorn och brände mig rejält. Jag ser ut som en kokt kräfta och kan bara hoppas att inte allt flagnar bort under min helg i London. Apropå London så längtar jag dit nu. Har massa underbara polare där som jag verkligen längtar efter att få träffa och har varit i kontakt med dom flesta av dom så har troligtvis en riktigt bra heg att se fram emot!

Nu ska jag ner till poolbaren o köpa ett par drinkar åt oss – Johanna ligger o dozar på soffan framför TV:n och poolbaren är enda stället med wifi så ska kolla fb en snabbis o så skicka iväg det här.


Hotellpoolen.

Varför ska jag alltid envisas med att blinka med ena ögat så fort ngn tar kort på mig med blixt på? Jag ser ut som en mupp! Och det var inte bara mina förrätter, det var bådas...

Johanna smyger upp med kameran när jag njuter av en drink på balkongen med ansikte o dekollettage insmörjda med en mask som luktade så gott att jag ville äta upp den...

Johannas läskiga bläckfiskringar, våra helt ok vitlöksräkor och sen en fantastisk kött m svamp i gräddsås med gratinerad potatis-tapas...


La Repikada

Alltså jag älskar verkligen den restaurangen! Där vill jag ha praktik! Jag måste ordna det. Skolan kommer dock troligtvis inte godkänna den som en av kategorierna som vi ska praktisera i men jag ska kolla upp om det är möjligt, både ekonomiskt och praktiskt att åka hit, hitta någonstans att bo och helt enkelt gratisjobba där i en månad eller nåt.

Konceptet är fantastiskt. Kocken lagar det han känner för varje dag. Ingen av de som serverar vet riktigt vad det är i ngn av grytorna viket gör att man kan få lite vad som helst, men det är fantastiskt gott. Om jag fick jobba där i en månad skulle jag lära mig så sjukt mycket goda recept! Restaurangen ser verkligen inte ut mycket för världen och jag kan tänka mig att de bryter mot en hel mängd av livsmedelsverkets lagar men jag vill dit!

Det var astråkigt väder igår, mulet med bara små glimtar av sol här o var. Låg o huttrade nere vid poolen i 2 omgångar innan jag gav upp. Man vill ju gärna komma hem med lite solbränna i alla fall va!

Helt sjukt att jag vaknade 7:30 idag igen. Har ingen lust att sova bort semestern, vilket jag annars förväntade mig att göra, men nu ser jag solen genom molnen så nu ska jag ner till poolen en vända.

Lunch på Casa Luis. En tapasbar som jag också ville kolla upp efter förforskningar men den var ingenting jämfört med Repikada.

Raden av förrättstapas.

Varmrätterna.

Den enda menyn som finns sitter är en whiteboardtavla där ngn hastigt krafsat ner dagens rätter.

Kvällens efterrätt för min del.


RSS 2.0