Snö

Fattar inte hur snön kan orsaka sånt kaos varje år. Hur svårt ska det vara att inse att vi har vinter här uppe i norr? Igår gick jag hemifrån kl 17 för att hinna till västermalmsgallerian innan jag skulle börja jobba på oden 18:30. Eller hur. Totalt tågkaos. Efter en halvtimme på jakobsbergs station insåg jag att det var bättre att prova med alternativa resvägar, så gick o tog en något försenad buss till Kista som bara tog ca dubbelt så lång tid som vanligt, sen tuben till fridhems o bytte till gröna till odenplan och kom fram precis i tid. Lol. 1½ tim istället för 25 min. Lite störande att det ska behöva vara så men som tur är så har jag tid att trixa. Jag kan göra alla mina ärenden idag istället. Värre för alla som jobbar hela dagar ända till jul, och ännu värre för alla som är fast på flygen.

Min kompis Maria skulle flyga från Heathrow till Stockholm igår och hon blev inte ens insläppt på flygplatsen! Det var för mycket folk där. Hon väntade 3½ timme utanför innan hon lyckades smita in och väl inne var alla diskar stängda. Det var bara att åka hem igen. Hon har bokat om o gör ett nytt försök imorgon. Fick just veta att Johannas flyg ikväll är inställt så håller verkligen tummarna för att hon ska lyckas komma med ett annat flyg o inte bli fast i London över julen. O håller tummarna för att Sofia, Maria o Robbans flyg går som planerade så dom kommer hit imorgon. Syrran har ju för det mesta tur med flyg fast på sista tiden har hon blivit fast i alla möjliga hålor men både hon o fästmannen lyckades ta sig till Hawai från Hong Kong igår utan större missöden. Fast jag önskar ju att de skulle ha tagit sig hit istället...

Själv sitter jag o kollar status på beställda julklappar rätt ofta med tanke på att snön kan ställa till det där med.

Än så länge ser det bra ut!

Sjukt nöjd

Är precis hemma från den allra sista lektionen. Nu väntar 3 veckors jullov och sen praktik hela nästa termin på 3 olika restauranger. I kallköket idag fick vi välja fritt vad vi ville göra så jag gjorde mandelknäck, chokladknäck, tryfflar, fudge och trillingnötter. Bra tillskott till julgodiset. I vanliga fall är det föräldrarna som gör all mat till julafton och jag o syrran brukar göra massa godis. Iom att hon envisas med att bo i Hong Kong ocg fira julen på Hawai av alla ställen så får jag göra desto mera godis. Jag ska faktiskt ta och grava lax och göra hovmästarsås och en rödkålssallad med i år. Det vore väl skam om jag inte hjälpte till mer med tanke på vad jag pluggar. Men resten får faktiskt mapa göra, annars kommer det ju inte smaka så där som man är van med...
Jag är så sjukt nöjd med mina betyg. Det var inte direkt så här dom såg ut sist jag plggade.

Varmkök MVG
kallkök MVG
hygien MVG
dryckeskunskap MVG
ansvarsfull alkoholservering MVG
livsmedelskunskap MVG
servering MVG
näringslära VG
arbetmiljö VG

Stort tack till alla som orkat lyssna på mitt tjat om plugget den här terminen, och till er som jag inte haft tid att träffa; tack för tålamodet och hoppas ni har tid med mig under jullovet! Jag vill bara lägga mig ner och sova i typ en vecka för att komma tillbaka till det vanliga livet.

Nu ska jag krypa ner i soffan o slötitta på lite star trek och sen får vi se om jag orkar pallra mig iväg någonstans ikväll.

YES!

Jag har skrivit klart det sista arbetet. Bara att lämna in i morgon. Ett prov kvar på torsdag morgon och det tänker jag plugga till på onsdag. Nu håller jag på o installerar Systers Nintendo som har stått här sen hon o fästmannen flyttade till Hong Kong för ett antal månader sen. Jag som är så tv-spelstokig har inte haft tid att installera skiten förräns nu!
Skandal...

Plugg o Stockholm

Jag hade båda slutproven i kök den här veckan. Varmköket i onsdags gick bra. Vi fick poäng etfer olika kategorier och mitt totalpoäng blev 64/70. Det får man nog va rätt nöjd med. Betygsnacket har vi dock nästa vecka så vet inte alls ännu men hoppas på VG i varmkök.

Kallköksprovet var igår och det gick hur bra som helst. Där hade vi fått veta i förväg att vi skulle baka 12 frallor, göra majonäs, vaniljsås och sen 2 exakt likadana toast skagen där vi skulle använda majonäsen. Enkelt, så detta övade jag inte på hemma. Acade provet och vi hade betygsnacket efteråt för det var sista lektionen med Stefan som dessutom är vår klassföreståndare. Jag får MVG i kallkök! Och jag vet att det inte borde spela någon roll men det gör det i alla fall, jag är extra glad för jag är den enda i klassen som får det!

Jag kommer få MVG i dryckeskunskap och ansvarsfull alkoholservering också men det kanske jag redan skrivit för vi hade de betygsamtalen redan för 2 veckor sen. Resten är fortfarande ovisst. Jag har 2 arbeten kvar som ska vara klara på tisdag och ett prov på torsdag. Nästa fredag är sista dan och jag längtar verkligen tills skolan är över! Alltså jag älskar faktiskt lektionerna. Jag tycker det är skitintressant och har ofta en miljon frågor som lärarna inte ens kan svara på i de flesta ämnena men jag hatar verkligen plugget efter skoltid. Alla arbeten o prov o läxor som ska göras som bara får mig att känna mig konstant stressad och som gjort att jag knappt vetat om vad som pågått den här hösten utanför mitt plugg. Det är så många människor som jag inte hunnit träffa och det känns som att jag nästan glömt bort att dom existerar.

Satt o kollade igenom vilka bloggar jag inte läst på ett tag o fastnade i min kompis Anna Kareninas blogg o läste ikapp några månader! Hon skrev om sin mage. Sen skrev hon mer om sin mage. Sen slog det mig att hon måste 17 vara gravid! Inser att hon ska ha barn i februari och satt en lång stund o funderade över om jag visste detta eller inte o kan verkligen inte komma ihåg. Anna har jag gratulerat dig??? Jag saknar dig asmycket i alla fall ska du veta! Hade en plan om att åka ner till Skåneland o hälsa på i slutet av sommaren men så blev det inte tid till det. Saknar faktiskt Skåne slog det mig. Har inte varit där på jäääättelänge. Inte bara saknar Skåne; jag är otroligt trött på Stockholm. Jag känner inte alls att jag vill bo här längre. Vet inte vart jag vill men har fått nog av stan. Spelar ingen roll nu för jag har gett mig 17 på att jag ska fixa plugget så till den 27 maj är jag fast men sen får vi se.

Jobbade till 2 i natt på Pokerevent. Bra med vita pengar. Sen åkte jag o mött Åsa på CC och träffade på ett par killar i baren som var rätt kul att snacka med så blev sittandes där till stängning o sen tog vi med oss dom o ett par till till Potten istället. Kom hem vi 9 i morse o har sovit hela dan. Smart! Jag som skulle skriva på mitt arbete idag men får göra det hela natten i stället. Ingen skillnad direkt, förutom att det borde va mindre saker som distraherar! Kram från mig.

Stress

Jag är konstant stressad. Vi har 4 arbeten som snart ska vara klara och vi har slutprov i båda köken i veckan vilket betyder att jag måste provlaga en massa saker hemma. Och hur reagerar jag på att ha alldeles för mycket att göra? Jo, sitter i soffan med alla böcker framför mig o kan inte förmå mig till att dela upp det tillräckligt mycket så att det blir greppbart utan har bara ångest över allt utan att få något gjort alls. Blä och urk vad allt känns jobbigt just nu.

RSS 2.0