Midsommar


Midsommar 2010 firade med Linas storfamilj (dit jag givetvis räknar mig själv) ute på deras lantställe i Boda By. Det var precis allt som skulle vara med; sillunch (x2) grillning (x2) blomplockning, kransbindning, resning av midsommarstång, hästridning och traktoråkning för barnen, lekar runt stången för barn i alla åldrar och så givetvis logdans ända in på småtimmarna.

Helt underbart var det. Flera i Linas familj har jag inte träffat sen jag firade midsommar med dom sist vilket var ett antal år sedan, så det var jättekul. Iom att vi var alldeles för många för att klämma ihop oss i de 2 små stugorna så fick de som hade barn under ett år bo inomhus medans resten campade. Inget fjuttigt "åkautöverdagen" här inte, 2 nätter sov vi i tält minsann. Har inte tältat på minst 10 år men nu undrar jag varför, det är ju faktiskt väldigt mysigt!


Första mötet med Dittes Devon.

Blommor i håret...

...och på naglarna.

Koack ack ack ackaaaaa....

Sällan kommer allt med när man ska ta bilden själv... Min krans är utanför bild men Linas syns.

Grillning på förkvällen...

...och silllunchen innan dess.

Satt o sjöng godnattsånger för Devon hur länge som helst, så fort vi slutade började hon gny...

Kronprinsessans bröllop

Ja ni får tycka vad ni vill, jag älskar bröllop! Visserligen har jag ingen som helst personlig relation med vår Kronprinsessa men det hindrar inte mig från att tokglädjas med henne på hennes superspeciella dag. Jag och många andra!

Åkte in mot stan ungefär när vigseln började men tack vare Iphone, hörlurar o SVT Play kunde jag se hela vigseln i miniformat live på tåget. Jag stod o trängdes med tusen andra när kortegen passerade på den första platsen jag stod på och då lyckades jag bara se tofsarna på förridarnas hattar men efter ett par allokeringar lyckades jag äntligen träffa på Lina o Christian som jag stämt möte med och då stod vi och skålade i bubbel för brudparet och följde kortegen via storbildstv i Kungsan. När båt-tursdelen av deras runda närmade sig sitt slut så hastade vi iväg till slottet och där lyckades vi faktiskt se dem rätt bra. Vi gick dock inte vidare till Leijonbacken för att vänta på talet utan drog hem till Linda o Christian och fortsatte följa bröllopsfirandet med tevens hjälp.

Det var ett helt gäng nya sköna människor som samlades där för att grilla på balkongen och mysa. En supertrevlig dag/kväll var det ochdet första Linda gjorde när vi kom dit var att klippa ut en bild på brudparet och rama in så att vi hade ett vackert foto att skåla mot hela kvällen igenom.


Brudparet står faktiskt och vinkar åt alla där även om det inte syns på bilden!


Inte en vanlig princesstårta utan en kronprinsesstårta.Supergod var den!

Det inramade fotot samt rosa bubbel.


Vår egen prinsessa, snygga värdinnan Linda.


Kan jag se normal ut på en enda bild?

De e mycke nu...

Fullt ös medvetslös!

Jobbar på gruppboendet ett par dagar denna vecka, pluggar till sista tentan på söndag, utbildar dealers och så 100 förberedelser inför den stora "riktiga" öppningen av Oden till helgen. Tog dock en brejk ifrån allt ett par timmar igår för att hänga med Robban som varit på Sverigebesök i en vecka. Kan inte fatta att han ska flytta från Slovakien till London NU! Över ett halvår efter att jag flyttade därifrån! Suck. Kan han inte bara hålla sig i Stockholm när jag bor här liksom. För er som inte vet så är det alltså inte en pv eller ens en fling, han e min bästa killpolare. Tyvärr så gillar han att resa lika mycket som jag gör, ja tyvärr iom att vi bor i en massa olika länder hela tiden. Det är visserligen bra med iom att vi gjort flera riktigt roliga resor tillsammans.

Vi har bestämt ett sommarturneringsschema till Oden med from 28 juni.

Måndagar: Munins Mini, 300kr, start 10k
Onsdagar: Hugins Lusing, 1000kr, start 10k
Torsdagar: Odens Höjdare, 500kr, start 10k.

Alla turrar startar kl. 19.

Det ska bli spännande att se hur det blir till helgen. Alal som varit där har ju kommenterat att det är väldigt fräscht o snyggt så hoppas att vi gör tillräckligt bra ifrån oss för att de ska vilja återkomma då.

NU måste jag plugga. Dealerutbildning om ett par timmar. Och nej, vi ska inte bara ha nya dealers på fredag, bara en eller 2 som e tillräckligt bra.


Äta hemlagade hamburgare med en vän i solen på balkongen... Det är lycka för mig...

Vinn ett UNIBET OPEN-Paket


För att fira öppnandet av den nya turneringsklubben ODEN addar nu Micke Norinder och Unibet ett Unibet Open-paket till Prag. Unibet Open Prag spelas på Hilton Hotell 5-8 Augusti. Ta chansen och bli resekamrat med Micke Norinder, Anders Henriksson, Mats Rahm, Dan Glimne och Ferit Gabrielsson.

 

Vi spelar tre freezeout turningar där man förutom prispengar får rankingpoäng. Den spelare med totalt flest rankingpoäng vinner Unibet Open-paketet. Förutom prispengar så addar ODEN ett presentkort på 4000:- till vinnaren av varje turnering. Presentkortet gäller på MIXIT, Stockholms största fristående märkesklädesbutik för både killar och tjejer.

 

Fredag den 18/6 och måndag den 21/6 kostar turneringarna  500:-. Onsdagen den 23/6 är kostnaden 1000:- och då delas det ut dubbla rankingpoäng. Detta gör att man har chansen att vinna även om man skulle missa någon turnering.

 

Vi har en CAP på 60 spelare, först till kvarn som gäller.

 

Anmälan via telefon/E-mail. Uppgifter finns på hemsidan : www.odensspelforening.com

Fredag 18/6                  19.00                                 500:-/Freezeout, startstack 10.000

Måndag 21/6                 19.00                                 500:-/Freezeout, startstack 10.000

Onsdag 23/6                  19.00                                1000:-/Freezeout, startstack 20.000


Den spelare med bäst rankingpoäng vinner ett UNIBET OPEN-Paket

 Häck-klippning

Varje år kommer dom helt utan förvarning. De som klipper ner allt grönt o vackert. Det mesta är ju faktiskt bra, jag menar, det är ju trevligt att ha en välklippt gräsmatta, men häcken framför min balkong ger dom sig också på år efter år när jag inte hinner stoppa dom. Hittils har vi haft en ordförande i min bostadsrättsförening som varit allt annat än samarbetsvillig när det gäller detta så jag har fått hoppats på turen att jag är hemma just den dagen i början av sommaren som de får för sig att klippa just häckarna runt just mitt hus.

Ungerfär hälften av de 11 åren jag bott här har jag lyckats. Jag har som nattjobbare vaknar av oljudet av alla maskiner de använder sig av och rusat ut i panik och viftat och haft mig för att förklara att de inte får klippa min häck. Då har de alltid låtit den delen vara och så har jag klippt den så som jag själv vill ha den vid ett senare tillfälle, då den växt till sig ännu mer. Men hälften av åren har de jämnat den med balkongräcket vilket gör att jag som bor på BV får TOTAL insyn både i lägenheten och på min balkong.

Nu har vi en ny ordförande i Fågelsången som min förening så vackert heter. Han verkar vettig. Han har bett mig fylla i på en skiss precis vart de ej ska klippa och så ska han vidarebefordra detta till de som gör arbetet. Håll tummarna att det går, men seriöst, den här skissen KAN man väl bara inte missförstå va?


Förresten, första dagen på nya jobbet gick hur bra som helst, fast den andra personen också var ny - han hade jobbat 5 gånger innan!


Inflyttad.

Jag har fått tillbaka min lägenhet. Han som hyrde den är så feg att han inte vågar komma och se mig i ögonen utan valde att POSTA nyckeln till mig. Inte svarar han i telefonen heller fortfarande. Man eller mus? Inte svårt att svara på den va? Pinsamt är vad det är. Enda responsen jag fått av honom är via sms där han ändå bara ljuger och hittar på. Påstår att han ska komma och ordna upp allt, och sen lovade han tom att han skulle minsann betala flyttstädning men inte har han gjort det inte. Han har dessutom haft sönder en lampa och en del glas och några andra småsaker.

Städfirman jag valde var ju inte direkt nöten den heller. Släppte in dom och förklarade allt och sen drog jag till jobbet. Åkte direkt dit när jag var klar framåt midnatt och såg fram emot att äntligen kunna sova där. Eller hur? Ja, sov gjorde jag ju där i alla fall men det var knappt städat över huvud taget. Golven var klibbiga o smutsiga, inte en enda hylla eller låda var ens avtorkad och 100 andra saker som inte var fixade. Skandal...

Tack o lov gick de med på att göra om det och skickade enligt deras utsago sin allra bästa städare 2 dagar senare. Rätt ok. Inte helt fläckfritt men typ ok. Orkar inte tjafsa om det mer.

Förutom all uppackning o inpackning av allt som jag hade i förrådet och utspritt på andra ställen så jobbar jag en hel massa på Oden. Utbildar dealers o tar hand om en massa andra saker. Kul. Imorgon ska jag jobba mitt första pass på gruppboendet. Wish me luck!

Så otroligt förbannad på alla äckliga vidriga småkryp som befolkar denna planet och vågar kalla sig människor.

Sjukt bra o kul början på nya jobbet. Helt utmattad men glad.

Däremot har cp-huvet som hyrt min lägenhet fortfarande inte lämnat tillbaka mina nycklar, och det är fortfarande lika äckligt smutsigt där. Innan det är städat och innan jag fått nycklarna kan jag inte flytta in, vilket betyder att livet suger rätt hårt just nu. Saker o kläder utspridda över hela världen känns det som. Jag vill bara komma hem... Har kört ekonomin i botten igen så jag har inte råd att bekosta flyttstädning och byte av lås själv just nu. Eller iofs, om bara tompa kunde betala ut min lön som han håller inne så vore inte det heller ngt problem men lycka till att få ut den. Det är inte ens lön det handlar om, det är DRICKS! Pengar som inte kommer från honom men som han beslagtagit och inte ger mig. Stöld är ett annat ord för det...

Krukan stängs

Helt sjukt. Pga av den otroligt löjliga lotteriinspektionen har ytterligare en pokerklubb fått stängas ned. Det enda det får mig att känna är upp till kamp! Ska vi någonsin få utöva vår favoritsyssla utan att behöva bli trakasserade av än den ena, än den andra?

Vill återigen uppmuntra till att gå in och skriva på namninsamlingen för att bevara livepokern. Jag vet inte hur pass mycket det hjälper i det långa loppet men inte 17 ställer det till det mer i alla fall, och någon förbättringa kanske det ger... Det kostar er i alla fall inte mer än en minut av er tid så in o skriv på HÄR.

Fortfarande hemlös btw. Nu är klockan över midnatt och puckot ska officiellt vara ute ur lägenheten. Har begärt offert från städfirma och bett dem komma ASAP!

RSS 2.0