Rea x 2

Alla kvinnor älskar rea. Jag tror det ligger i generna. Eller blodet. Eller nåt...

Jag har hittat 2 den här veckan och jag vet inte vilken som var bäst. Skulle gå en promenad och efter ca 200m gick jag förbi "Bianco" med stora reaskyltar. Bara att gå in. Jag köpte dom här jättefina champagnefärgade skorna med otroligt söta rosetter baktill och sylvassa klackar.


Dagen efter skulle Lina komma hit efter jobbet för att inviga terassen med ett glas vin. Iom att hon jobbar 2 kvarter härifrån och sagt att hon varf lite stressad så ringde jag henne när klockan var 17:15 för att kolla om det hänt något.
-Jag har fastnat på värsta skorean på Bianco! Väser hon i luren. -Du måste komma hit! >Jag vet säger jag, jag var där igår. -Men idag kostar ALLA skor 200kr! Ja vad tror ni, 4 minuter senare var jag där och blev övertalad till att köpa de här otroligt vackra svarta skorna med spets.

Jag säger blev övertalad för det är just vad som hände. Jag var säker på att jag inte skulle kunna gå i dom men enligt Lina spelar det ingen som helst roll. Nu har jag tagit med dom till jobbet 2 kvällar och försökt att gå in dom där, iom att man ändå sitter ner mest som dealer. Jag kan bara konstatera att det kommer nog aldrig hända. De är helt omöjliga att gå i och gör fruktansvärt ont. Men jag kommer inte ge upp - de är såååå fina!

Igår efter att jag hade fikat med Gia gick jag in till ringens köpcentrum för att träffa ett gammalt x som jobbade där. Har inte sett honom på troligtvis 2 år men det känndes jättebra att ses. Jag blir bara så glad av att träffa någon som betytt så mycket och känna att vi kunde prata precis hur öppet som helst utan konstigheter och han var precis som han alltid varit. Kul! Hoppas vi ses igen.

Efter det gick jag förbi den bästa rean. Finchoklad som skulle bort! Den var inte gammal eller ngt, affären skulle stängas. Himmelrike!

Vilken underbar syn!

Jag köpte en stor vacker ask som jag ska ge till mina underbara föräldrar nästa gång jag åker ut till deras nya fina lägenhet.Hur svårt skare va?

Jag upprepar samma sak som jag sagt innan; du får ytterst gärna berätta för mig vilken hemsk människa jag är men jag vill inte ta det här. Skriv ett mail till mig om du inte vågar prata med mig på riktigt. Jag kommer både läsa och svara på det men jag tycker inte att det är ok att du skriver en massa elaka saker om mig här. Särskilt inte när det är en massa lögner. Så ja, återigen har jag raderat din långa otrevliga kommentar. Du har uppenbarligen problem. Jag hoppas att dom löser sig. Och visst, jag har problem jag med, men det här är min blogg och det är där jag skriver av mig. Du har en egen.

Sol.

Åh vad skönt det är att inte vara förkyld längre! Bara yttepyttelite!

Ska träffa bästa Gia o fika. Njut i solen!

Vinordic 2010

Jobbade ett event för pokerevent ikväll tillsammans med Nick o Niklas Gustavsson. Rätt kul som alltid att varva tomtespel på klubbarna med lite pokerskola. Har fram till idag varit så himla dunderförkyld så jag har för det mesta legat nerbäddad i soffan o halvdött av tristess, men i lördags så proppade jag mig full med meduciner o vitaminer för då skulle jag och Åsa till vinmässan.

Det var hur trevligt som helst och vi provade oss igenom nästan alla roséviner som finns på marknaden. De hade en särskild rosévinsbar förutom alla de vanliga stånden där man med lite tur kunde få prova på sjukt många sortar och små små skvättar av varje sort istället för de vanliga halvglasen man får köpa med hjälp av sina små kuponger. Vi skrev o skrev så att pennorna glödde för det var ju ingen mening med att prova allt och sen inte komma ihåg något!

Förutom det så hade vi även bokat in oss på två "riktiga" provningar, en med champagne o bubbel och en som.... ja, vad var det nu för viner... Det var något särskilt område i alla fall och... jag har lappen nånstans!

F.ö så tvingade jag iväg mig själv trots dunderförkylning att hämta mina grejjer i Joannas lght o städa ur där i fredags och tog hem allt till syrran. Jag fattar fortfarande inte alls vad som hände men jag har accepterat att hon har sagt upp bekantskapen så då får jag väl lämna det så. En väninna hade teorin att hon har blivit kär i Niklas och sagt upp bekantskapen pga av det, iom att hon ju flyttade ner dit igen efter bara en vecka i Sthlm men jag kan faktiskt inte tro att hon skulle göra så mot mig. Joanna har ju pratat en hel del om familjelivet där nere. Hon tar hand om Bella o Hugo och beter sig nästan som ett gammalt par med Niklas och jag har haft lite svårt för det. Lite svårt är väl en underdrift; jag har tyckt att det varit SJUKT jobbigt att höra henne berätta om en vardag som jag trodde att jag alltid skulle vara del i när jag o Niklas blev ihop. Jag önskar att jag hade kunnat lämna både honom o hans barn bakom mig men det går helt enkelt inte. Jag saknar ungarna hela tiden - och jag saknar honom med. Det är löjligt men jag var så himla inställd på att vi skulle dela resten av livet ihop att det fortfarande gör ont när jag tänkter på det, och att då lyssna på vardagshistorier av ngn som sover i samma säng som honom... Näe, sist vi träffades sa jag till henne att jag helt enkelt inte orkade höra mer. Vet inte om det var del i hela "sägauppbekantskapengrejjen" men om det var det så får det vara så. Jag orkar inte bry mig längre.


Champagneprovningen

Åsa.


Draknästet

Jag brukar inte kolla på det programmet, och om inte Niklas hade tipsat via FB om att min kompis Fredrik var med så hade jag missat det helt. (så går det när man inte håller kontakten med folk)

"Jag presenterar/pitchar i avsnittet min revolutionerande uppfinning/affärsidée "ELEKTRODRESS", som kommer kunna hjälpa personer med s.k Spasticitet, det vanligaste symtomet efter hjärnskada. Framtiden för personer med MS, CP-skador, Stroke, Parkinssons, etc, ser ljusare ut!" Så skriver Fredrik själv på Fejjan där han tipsade om kvällens avsnitt. gå in o kolla på SVT Play om ni missade.

LÄNKEN

Blir så himla stolt över honom. Bra jobbat!!!

Askan, flytt och sjukdom.

Min syster har ju sånt himla flyt. Nästan alla flyg runtomkring e inställda men just hennes o hennes fästmans plan till Bangkok avgick nästan enligt tidtabell idag efter en veckas ovisshet. De ska resa runt lite där i ca en månad och det såg ut som att de inte skulle kunna komma iväg alls ett tag iom all askan som virvlar runt från vulkanen på Island.

Flyt för mig med iom att då kan jag låna deras lägenhet en månad och slipper tränga mig på hos Joanna iom att det inte känns som en toppenidé just nu.

Följde med farsan imorse och släppte av dom på Arlanda.
Har sen varit ute i Viksjö idag med o hjälpt föräldrarna med pack o städ. Inte så jättekul men det är ju roligare o lättare om man är flera i alla fall. De protesterar o säger att de inte alls behöver hjälp men ngn måtta får det väl ändå vara. Vem vare som städade ur min lght de senaste gångerna liksom?

Sen skulle jag jobba från kl 20. Dött dött dött och hade ställt in mig på att få gå hem (vi måste stanna till midnat och avvakta spel) men så kl 23.35 skulle 4 grabbar helt plötsligt spela vilket betyder att det är små potter, trist spel o dåligt betalt. Tack o lov höll dom bara på till kl 4 i alla fall. Dessutom klämde jag ett finger igår och hade av nageln så det gör vansinnigt ont fortfarande. Sjukt svårt att dela då. Slår ju i fingret hela tiden och är livrädd att nageln ska gå av helt.

Sen för ungefär 3 timmar sen började jag få ont i halsen. Sen kom allt på en gång; började hosta, nysa och känna mig öm i alla leder. Typiskt! Massa folk har ju blivit sängliggande med feber o grejjer efter Åland och nu är det tydligen min tur. Ligger lite efter bara men känner mig riktigt eländig.

Märkte just att jag skrivit ordet "sen" en himla massa gånger men jag orkar inte skriva om. Nu ska jag bädda ner mig ordentlig med te med honung.

Kram på er.

Flytt

Har idag varit ute i Viksjö o hjälpt föräldrarna att flytta. Dvs, stadat ur o sprungit efter farsan för att hindra honom från att lyfta tunga saker hela tiden. Han vet att han inte får men ändå ska han göra det hela tiden. Sen säger han inget men gör grimaser ibland så man ser hur ont han har i rygg o händer.

Deras nya lägenhet är skitfin. Verkligen superfin, och dom e jätteglada o nöjda och känner sig redan hemma efter att bara ha sovit där ett par nätter. Man har ju haft lite tid att vänja sig men det känns ändå rätt skumt att mitt rum inte finns kvar längre. Nu har det ju visserligen gått öpver 15 år sen jag flyttade hemifrån, men föräldrahemmet är en särskild trygghet och det känns bra att veta att man alltid har en säng där i sitt gamla rum. Nu har jag inte det längre och det samtidigt som en massa andra saker bara rasar.

Det jag skrev igår gjorde jag i vetskapen att ingen skulle förstå vem jag skrev om men iom att J svarade på inlägget själv kommer jag inte att skriva mer om det här. Kan bara säga att det gör ont att förlora en vän och jag är fortfarande väldigt fundersam över vad som hände. Jag valde att ta bort hennes inlägg eftersom det var fullt av saker som jag inte känner för att diskutera inför öppen ridå samt att det fick mig att bara må ännu sämre.

Summa summarum, allt är rätt jobbigt just nu men det finns en massa solglimtar med. Jag gläder mig väldigt mycket åt MaPas nya lägenhet och även åt soffan hos Åsa där jag sover just nu.

Sov gott ni alla och glöm inte att ta hand om varandra.

Vän?

Jag överskattar folk. Jag vill inte gnälla och hänga ut någon men behöver skriva av mig.

Jag ringde en väninna igår o berättade om ett problem. Igår var en sån där dag då allt som kunde gick på tok och jag är inte så bra på att hantera flera motgångar på en och samma gång. Pratade med min väninna och var typ helt gråtfärdig och hon skulle hjälpa mig att under dagen få tag på en person som kunde hjälpa mig.

Har skickat 3 sms idag till henne och frågat hur det går utan svar.  (kunde inte ringa eftersom laddsladden till mobilen är lika inlåst som allt annat som jag äger och har just nu.)

Fick tag på henne först nu och hon svarade bara att personen hon skulle försöka med inte svarar. Jag frågade om hon inte kunde ha hört av sig tidigare med den infon iom att jag sitter i en väldigt jobbig sits just nu och återigen är klockan väldigt mycket och det är svårt att göra ngt åt saken under natten.

Hon svarar bara att det faktiskt inte är hennes problem iom att jag själv satt mig i situationen. Hon har inte tid. Hon har minsann jobbat sen kl 8 i morse tills nu och har inte tid att lösa andras problem.

Visst. Jag förstår att ibland har man varken tid eller lust till andras problem men kalla dig inte min vän i så fall och säg inte att du ska hjälpa till för att sedan bara vända mig ryggen.

Paf Poker Challenge 2010

kl 16:30 igår stämplade vi ut så att säga. Då var allt jobb klart och vi skulle ju inte åka hem förräns med morgonbåten till Kapellskär idag. Gissa vad det betydde... Just det.

Började med baren på Park med de svenska dealers som var kvar och sen möttes alla som jobbat under helgen upp på Dinos för en riktig avskedsmiddag. Paf var som vanliga generösa med både mat och dryck men det dröjde inte länge innan Kicki som första man gick till baren o kom tillbaka med 6 st fishermans shots. Sen vart det shotsrunda på shotsrunda varvat med mat, vin, dessert, kaffe o avec. Sjukt trevlig kväll vart det men j-ö-s-s-e-s- vad tufft det var att ta sig upp imorse. Jonas stod o slet i dörren på mitt o Kickis rum redan 06.30 och han fick nog stå där ett tag innan vi vaknade av det, så hemresan blev en smula dämpad.

Spelade en massa maskinspel gjorde vi med men tror Kicki var den enda som plussade på det. Jag vill ta ett kort på henne inne på Casinot där hon stod med en burk med 110 st en-euros mynt som hade klingat ner ett i taget när hon tryckte på "utbetala" och som fått oss att vrida oss av garv.  (på CC i Sthlm får man ju ett kvitto som man tar till kassan bara)

Har bott med Kicki hela helgen och det har varit riktigt mysigt att ligga o skvallra innan man skulle somna. Har nog lärt känna varandra lite bättre under helgen tror jag.

Väl i Sthlm var jag hurtig och tog en promenad hem till mitt tillfälliga boende och slocknade rätt snart. När jag sen skulle till jobbet gjorde jag en sån där riktigt bra grej; jag låste in ycklarna i lägenheten och det finnsx inga extranycklar i hela Stockholm. Suck.

Ringde låssmed och fick veta att det skulle kosta 1400kr att få dörren öppnad iom att det var natt-taxa. Jippie.... Ringde Åsa och hon erbjöd mig genast att komma hem till henne efter jobbet.

Jobbet ikväll var också så där som man bara vill skrika åt; skitjobbiga gäster som satt och visade korten de slänge i Pineapple, gjorde dealar mitt i en tremanspott där en var all in redan, och bara var helt odrägliga i största allmännhet. Dessutom förklarade Mickis när jag kom att han tänkte jobba månd, onsd och fred och de övriga dagarna var mina. Sen när var det upp till honom att bestämma mitt schema??? Han började i helgen medans jag var borta...

Hela kvällen var en sån som fick mig att sitta och fundera på alternativa brancher att jobba i och börja planera en flygresa över till Irland igen. Trött på allt bara.

Slutade vid 1.30 och då hoppade jag direkt in i en taxi o drog hem till Åsa och nu har vi suttit vid hennes köksbord i en evighet och fikat o pratat. Det behövde jag verkligen. Jag är så dålig på att se bortom det omedelbara och var bara så nere när jag kom hit. Och när jag blir nere så blir jag ju verkligen nere och jag orkar inte med det just nu. Allt är alldeles för trassligt för att jag ska kunna ta mig ur en sån svacka snabbt.

Så himla sjukt förresten, när jag hoppar ur taxin utanför Åsas hus så stannar en annan bil precis där med Branne vid ratten och Rulle som kliver ur. Då bor Rulle i samma hus som Åsa och har tydligen gjort så jättelänge. Det roliga med det är att Maskinen suttit och pratat om Rulles lägenhet så sent som igårkväll, och försökt förklara var den ligger utan att jag lyckades fatta vart han menade. Jag är ju här hur ofta som helst liksom!!!

Nu ska jag sätta på mina serier, för jag lyckade ha med mig både datorn o strömsladden och psykologiboken när jag gick hemifrån, men inte plånbok, smink, legitimation eller annat viktigt som nycklarna... (Fick i alla fall cash av Tompa så jag skulle kunna ringa låssmed men avvaktar till imorgon.)


Jag o Maskinen

Maskinmästarinnan herself

Jobbar hårt...


Mycket glas, näe vaddå?


Blir tyvärr inte bättre än så här med Iphonekameran. Ska verkligen satsa på att köpa mig en riktig kamera snart!

Poker Queen night FILM

Vet fortfarande inte hur man gör för att lägga upp en sån där snygg ruta med en bild i för att länka till ett youtube-klipp, så det får bli så här.

Filmen är från Magdas frirulle på Tvålpalatset förra söndagen och den är riktigt snyggt gjord.

YOUTUBE-LÄNK


Så många dealers!

Helt sjukt många dealers är vi här på Åland. 3 dealers samsas om varje bord i nästan hela tiden, så nere på 2 per bord, o så uppe på 4!!! dealers/bord.


Tavlan med schemat som suddas o ändras precis hela tiden.

Hela Paf Poker Challenge är annars hur trevligt som helst och vi klagar inte direkt på att få jobba så lite, vi sitter här nere och grindar nätpoker, spelar Kina, äter supergod mat o bara latar oss och får lika mycket betalt som om vi jobbat häcken av oss.

Jag kom ju hit redan i torsdags för att bo hos Gia en natt och få bli visad runt lite här på ön. Jättemysigt var det att åka runt o få riktigt sightseeing, och sen var vi o käka en god middag och drack champagne på Indigo, innan det var dags att hämtra upp Åsa vid den sena båten. Sen satt vi 3 hemma hos Gia o mös, drack vin och skvallrade så där som bara tjejjer kan.

Lite trist var det egentligen att åka båten ensam när alla andra skulle med andra båtar men jag hade fått en buffé på köpet så jag satte mej där med "Shantaram" av Gregory David Roberts och åt och åt och åt och åt. Jag tror jag hämtade bara räkor tre gånger, men det är ju sååå gott!!


Mina favoriter på alla bufféer; sill o räkor!

Hmm, jag tar tillbaka det där om att inte klaga för just nu kom värsta gnällmaffian ner och klagade om att vissa fått gå hem o vissa inte. Herregud, hur är det med arbetsmoralen? Vi hade fått veta innan vi kom hit att vi skulle få jobba jättelånga dagar, och många timmar totalt och så gnäller folk för att de vill gå ut o supa istället.

Jaja, nu ska jag gå upp o byta av Erik.

Tjing!


Poker Queen night

Kolla in filmen från söndagens pokergrejja!Tenta 2

Skrev jag igår. Sjukt jobbigt. Flervalsfrågorna var mycket lättare men essäfrågorna var mycket mer komplicerade och jag är faktiskt väldigt osäker på om jag klarade dem. Vet inte hur jag tänkte när jag gav mig i kast med psykologi...

Jobbat månd kväll o ikväll utan spel. Trist.

Imorgon blire det Åland. Åker en dag tidigare för att äntligen hälsa på Gia inna PPC börjar o det ska bli jättekul.

Vaknade kl 8 imorse o var helt uberpigg. Åkte ut till Jakan för att träffa en syokonsulent och diskutera studier inför hösten. Käkade lunch med pappa och fixade naglarna. Allt känns så mycket lättare när solen skiner på det sättet den gjort idag. Gick runt i Jakobsberg centrum o shoppade. 

Är trött och har mycket att tänka på inför min omedelbara framtid...

Godnatt.

Magdas poker på Tvålpalatset.

Det var ytterst trevligt. Ett litet gäng hade bestämt träff för en drink innan på Morfar Ginkos och sen promenerade vi tillsammans den korta sträckan till Tvålpalatset vid Mariatorget.

Det var snittar o bubbel, lite kändisar och massor med fotografer. Madgadelna in de Betou hade tillsammans med Paf en frirulle för ca 50 pers. Det var två turneringar samtidigt där 30 lite mer rutinerade spelade en och 20 nybörjare en. Förstapriset i båda  var att få spela Paf Poker Challenge som går av stapeln nästa helg på Åland. Iom att jag redan är bokad att jobba då hade jag bestämt med Åsa att om jag vinner den så ska hon spela den åt mig, men som det slutade så kom jag sexa och fick 1000kr på mitt nystartade Paf-konto samt en manikyr som jag ska ge till mamma, medans Åsa gick och vann paketet själv!

Jag är ingen bra turneringsspelare; jag har inget tålamod alls, men vi hade ett så sjukt trevligt bord, där vi satt o sjöng "All in, all in, all in all iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin" till melodin av Jolene, varje gång någon gick all in. Det faktumet att vinglasen fylldes på precis hela tiden hade absolut ingenting med våran skönsång att göra ;)

Särskilt kul att träffa Danne Gillan iom att vi försökt stämma träff när vi båda är i Sverige hur länge som helst, och så dyker han upp och jag ser honom för första gången på minst ett år, och han ser ut så här:


Några andra bilder från mitt underbara bord...

Birgitta

Sanna och JohanOckså vinnarna såklart!

Ångrar att jag inte tog fler bilder runtikring men det var såååå många andra som fotade med riktiga kameror att jag inte ville hålla på med min lilla iphone.

Kolla istället in Linas pokerblogg på Aftonbladet för hon har som vanligt fått med det mesta både med bild och ord, och jag är tom med på en bild där själv :)

Pokerbloggen

Nu ska jag ta o plugga, ligger som alltid jätteefter och det är tenta imorgon.

Pengatvättningslagen eller annat trams!

Gick till banken för att sätta in ett par tusenlappar och blev utsatt för 3:e gradens inkvisitionsförhör! Vad är det som har hänt med Sverige? Jag fick inte lov att sätta in ens ett par ynka laxar utan att redogöra för vart pengarna kom ifrån samt vad jag skulle göra med dom.
Jaha, vad säger ni om att jag har vunnit dom på casinot svarade jag, för det var det första som dök upp i huvudet.
Ja där tvättas det väldigt mycket pengar så det är inte så så bra, svarade damen.
-Jag menar alltså på det statliga Casino Cosmopol i Stockholm sa jag då, det är inte svarta pengar för de behöver inte skattas.
Näe men där tvättas det så mycket pengar så svarade damen lika trevligt.
Jaha, jag ändrar mig, jag fick dom av min far för att betala räkningar med iom att jag inte har pengar på svenska konton.
Jaså, svarade hon, fick du dom av din far? Ja-a då det gjorde jag minsann svarar jag nu. Vi hade redan hunnit gå igenom det faktum att jag hade ett konto i utländsk bank iom att det inte var så mycket rörelse på mitt konto förra året.
Jaha, då får du fylla i det här formuläret...

Seriöst, ett formulär för att redogöra att jag fick pengar av farsan...

Jag frågade hur det kom sig att de inte frågade vad jag skulle ha pengarna till när jag skaffade ett mastercard med kredit på 20k i banken 2 år tidigare.

"Näe, vi behöver inte veta vad du gör med pengar du tar ut, bara vart pengar du sätter in kommer ifrån"
Trams!

Jag avslutade med att berätta att det här med korthysterin står det om i uppenbarelseboken och att jag inte visste att vi var så nära den yttersta tiden. Dom trodde nog att jag var galen.

Påskafton

Har inte jobbat på flera nätter nu och det börjar irritera mig. Tänker avvakta ett par dagar till o se vad som händer. Idag är det i alla fall påskafton och det betyder givetvis familjemiddag. Syster kome hem från New York för ett par dagar sen så hela familjen, inklusive Nillas fästman samlades för vad som troligen var den sista familjemiddagen på Avstyckningsvägen.

Gott o mysigt som alltid och eftersom det var sista chansen bestämde jag mig för att återinföra en gammal favorit; äggletande. 3 påskägg med olika motiv samt en chokladhare för Hasse som skonades från denna fåniga familjelek.

Jag tog foton på äggen med mobilen innan jag gömde dem i huset. Så tog jag upp mobilen efter middagen och visade de 3 olika bilderna. Åh, sa mamma, har du fått ett påskägg, vad fint! Fniss... När jag visade bild på ägg 2 och 3 började dom se lite undrande ut alla 3, även fast jag sa medans jag visade, Mamma! Pappa! Nilla! När alla 3 tittade på mig sade jag "sätt igång o leta" Jösses då blev det fart på dom. Alltså, man blir inte för gammal för såna saker; det är hur kul som helst! De springer omkring i hela huset o lyfter saker, öppnar lådor osv. Pappa letade tom i skräpet i köket o hann lyfta på ngt innan jag hann stoppa honom o säga att det givetvis inte ligger däri. Ja jösses... Det var hysteriskt kul och hemskt uppskattat i alla fall.

Sen hade jag även med mig deras dator som fått bo hos Dr åsa ett par dagar. Hon hade skrivit ett brev till dem (med instruktioner för en månatlig virusscanning bl.a.) o lagt det på skrivbordet som de läste igenom väldigt noggrant båda två. Den första frågan mamma sa "vad är startmenyn" och då insåg jag att brevet kanske inte hade så jättestor nytta utan sa bara att de skulle spara det så skulle jag titta på det om en månad.

Glad Påsk alla o glöm inte varför vi egentligen firar. Jag var i kyrkan kl 11 på långfredanen och ska dit kl 11 imorgon med. Nu när jag bor bara 2 kvarter ifrån Filla kan jag knappast inte skylla på ngt för att slippa gå dit till förmiddagsgudstjänsen.


Systers fästman Hasse

Mammas var som vanligt först med att hitta sitt ägg, hann inte ens få en bild på henne när hon letade.


Syrran var 2:a med att hitta sitt.
Och äntligen; seger!!! Pappa hittade efter mycket mycket letande sitt ägg bakom gardinen i vardagsrummet och fick njuta av sitt påskgodis han med.

Iom att jag inte har internet just nu så postar jag detta inlägg lite senare, men det är skrivet på påskafton kl 22.58.

RSS 2.0