Time-out

Min säng är min borg.

Trött på världen.

Suck.

Grattis Gurkan!

Idag är det Sussis födelsedag och vi ska ses på en restaurang om ungefär en halvtimme för att fira denna tilldragelse.

Har jobbat flera pass nu och det har gått hur bra som helst. Klubben e supertrevlig och det är nästan bara lokala stammisar där. Alla är hur trevliga som helst och de anstränger sig för att få mig att känna mig välkommen.

I söndags efter att vi slutat jobba såg jag hur en av tjejjerna, Cristina,  som dealar köpte ett glas vin i baren och satte sig ner. Vi hade pratat ett par minuter denna kväll så jag tänkte att nu 17 ska här bondas. Bytte om och gick och satte mig bredvid henne och beställde ett glas vin jag med. Jag har ju oftast svårt att bli vän med tjejjer. Vet inte riktigt varför men jag passar ofta inte in i tjejgäng. Nu tänkte jag i alla fall att jag måste försöka om jag inte ska bli helt utan väninnor i den här stan. Vi blev kvar i ca 5 timmar!!! Hade hur kul som helst! Bondade med en av tjejjerna i baren med, Emma, på samma gång.

Fick i oss en hel del... Jag vet inte riktigt hur det gick till  för vi köpte inget mera vin än de där första glasen, men killar skickade champagne och drinkar till oss hela natten. Sån himla skillnad på det här med hemma. Har inte en enda kväll lyckats betala för mer än en drink. Jag var i alla fall inte hemma förräns 8 på morgonen och slocknade direkt. Emma jobbade igår kväll med och då  var det ännu roligare att gå till jobbet.

Ooops, nu är jag sen.

Natt-trafiken

Natt-trafiken i den här stan är löjlig.

I går gick jag från jobbet kl 0.30 och var hemma strax efter 3...  Det var som värsta fredagsrusningen i centrala London vid 1-2 tiden i natt!!!

Hoppas det går snabbare ikväll. Nu ska jag till den underbara tunnelbanan igen.

Equal Chance

Jobbet gick hur bra som helst. Rätt klientel för mig, lite äldre engelska gubbar som inte tramsade på det sättet som de gör i vissa klubbar i sthlm. De testade mig såklart. Bröt mot vissa regler bara för att se hur jag skulle agera men allt som allt så fick jag en hel massa beröm fick jag veta av ägarna, och de skyndade sig att sätta upp mig på 5 pass till under de närmsta 9 dagarna.

Uselt betalt och lång resväg, men det är i alla fall en början till ett riktigt liv här i UK.

Ikväll var jag bjuden på middag hemma hos tvillingarna (Johanna o Sofia). Supermysig trerätters. Drack lite vin o skvallrade om den senaste veckans händelser. Lämnade dem vid 21.30 tiden. När jag gick därifrån tänkte jag lite halvt att det var märkligt att gurkan inte hört av sig; hon skulle sluta kl 21 o åka hem då. Knappt hann jag tänka tanken så surrade det i fickan. Gurkan var i Hammersmith och tyckte jag skulle ta den rosa t-banan o möta henne där för att ha sällsis hem den vägen. Hon tyckte även att vi skulle åka raka vägen hem o ta ett glas vin hemma. Eller hur? Alla som känner Sus vet ju hur troligt det lät!
 
Jag mötte henne utanför spärrarna och innan jag hunnit säga mer än "hej" hade hon krokat arm med mig, släpat in mig på närmsta krog och beställt 2 drinkar. Haha, Där satt vi sen en bra stund och filosoferade om livet. 

När vi kom hem stoppade vi i oss en massa nattmackor som är fel på mer än ett sätt, (gluten, laktos, KALORIER, fett) och sen gick vi o la oss. Ingen av oss kunde sova.... Det gick en kvart, sen sa en sömnig röst bredvid mig 
             "Ska vi gå upp o ta en så kallad sängfösare?"

Haha, sagt o gjort. Vi tog en drink till, sen sjöng jag godnattsånger o klappade gurkan över håret tills hon somnade. Samma sång som var Bella o Hugos favorit; den som de alltid ville höra vid läggdags hemma hos Niklas.

Jösses vad jag saknar de ungarna och alla deras hyss...

Godnatt på er alla. Hoppas ni sover precis som ni vill...


Tvätt-tid ett minne blott

Jag har ända sedan jag flyttade hemifrån för 14 år sedan bott på olika sätt i hus med tvättstuga. Visst, man måste boka tid men det brukar funka rätt smidigt. När jag renoverade mitt badrum tänkte jag ju sätta in tvättmaskin o tumlare där men iom att det inte gjordes på direkten så blev det aldrig av.

För dem som inte har tvättmaskin hemma i den här stan så finns det tvättomater lite här o var där man ju får sitta o stirra på tvätten medans den håller på.

Som tur är så har R en egen tvättmaskin. Mindre tur att han inte har vare sig tumlare, torkskåp eller ngn riktigt bra plats att hänga tvätten på.

Idag har jag tvättat. Förutom kläder och handukar, även lakanen i sängen. Japp ni förstår vart jag vill komma eller hur? Det fanns precis noll chans att de skulle hinna torka innan sängdax så jag har stått och strykt allt som en galning för att få det att torka. Nästa gång det är dags att tvätta sängkläder ska jag kolla upp priserna för att få det tvättat o struket på ngt av alla ställena här runtomkring.

Arbetsansökan

De e ju inte kloka engelsmännen. Fick ju som tidigare nämnt ett omständigt formulär att fylla i för att söka jobb på Victoria. Denna ansökan har jag inte tittat på innan ikväll. (Det är flera veckor kvar innan jag kan söka jobbet)
 7 st a4 sidor lång, full med idiotiska frågor! De värsta är "uppsatsfrågorna"

"Customers are the key focus of our business. Would you briefly describe an example of where you have delivered customer service beyond what was expected"
The situation task involved: ---
What you did: ---
The outcome: ---

Suck!!!!
Sen vidare om team work skills och andra ännu dummare saker. Jag söker jobb som pokerdealer. Jag har 3½ års erfarenhet av arbete som pokerdealer. Kan det inte bara räcka med det????? Sen vill dom ha en massa referenser och jag har redan lämnat min CV innan jag fick detta formulär så jag har förverkat min rätt att välja referenser själv. Detta betyder alltså att de vill tala med Niklas om det inte var uppenbart.

ny vecka

Livet känns ok. Solen skiner. Jag har haft en bra helg och har dessutom stora förhoppningar om att jag kommer få jobba snart.

N hörde av sig på alla hjärtans dag. Det känndes bra. Sen var det utgång på kvällen med gamla och nya vänner. Vi startade ute i Bushen hemma hos Johanna. Satt där i flera timmar och pratade om liv, kärlek och förhållanden, iom att det ju var alla singlars hat dag - och alla där var singlar. Hade fasat lite för dagen, som man gör när man är ensam. Trodde att jag skulle må dåligt, men vi hade en så himla trevlig kväll så jag reflekterade mest över att det skulle varit trevligt om N var där, men nu var han ju inte det och det var faktiskt rätt ok det med. Jag antar att det är ett framsteg.

Hade dessutom en bra pokerdag igår. Kanske var en massa extra usla spelare på stars som ville åt den 25:e (med en massa nollor) handen, men det var i alla fall första bra plusdagen på länge.

Nu stormade Gurkan in i lägenheten. Kul. Vi bor tillsammans men har inte sett henne på fler dar. Dax att catcha upp med henne alltså.

So long.

Tabletest

Ja jösses. Mitt prov bestod av:

* solfjädra ut kortleken
*blanda kortleken
*dela ut kort till 4 låtsasspelare
*dela fram till rivern, där det trixigaste de kom på var att göra en raise med för lite marker.
*visa hur jag stackade marker

Detta tog ca 4 minuter.

Jag klarade tydligen testet galant. Haha. Han jag träffade skulle snacka med ägaren och höra av sig snart. 

Thomas som hade rekomenderat mig var med hela tiden och sa : jag sa ju att hon var superduktig! Detta är ju givetvis endast roligt med tanke på att vi träffats en enda gång förut, visserligen på en pokerklubb, men inte vid ett pokerbord!

mysig fredagkväll

Vi släpade med oss Richard också igår kväll, så en drink blev givetvis flera. Efter ett tag hamnade vi på en supermysig tapas-restaurang där vi drack Sangria och tryckte i oss smårätter.

Richard fick givetvis panik efter ett tag och var tvungen att slänga sig in i en taxi och dra till the Vic för att spela poker. Jag o gurkan köpte med oss en flaska vin hem (det är ju så trevligt här, inga systembolag utan vill man köpa en flaska vin kl 11 en fredagkväll så kan man det i varannat gathörn) och sen kom Tom och gjorde oss sällskap.

Trevlig liten myskväll alltså.

Ligger fortfarande kvar i sängen och funderar på frukost medans Richard sitter och skriker ut alla händer han har som en galning. Han sitter på finalbord i ngn rebuyturre på Stars och känner alltså att han måste uppdatera mig om vad han och alla andra spelare har, i varje hand. LOL. Richards pokerhörna där han har sitt skrivbord och sin megastora datorskärm är precis utanför dörren till mitt o Gurkans rum.

Hmmm. frukostdax.


Framsteg

Jag ska göra tabletest på en klubb på söndag kväll. Håll tummarna för mig. Går det bra så får jag eventuellt börja jobba där nästan på direkten.

Nu ska jag o Gurkan gå ut o ta en drink o minifira det. Woooohooooo!

Nätverka

Hamnade tack vare Gurkan på en supesamplesale med suuuuperfina designergrejjer. Köpte MASSOR med silkiga nattlinnen, pyjamasar, linnen, strandkläder, små japaninspirerade morgonrockar och babydollunderkläder.... Gick därifrån med 2 stora kassar och bara 40 pund fattigare. Butikspriser hade varit MÅNGA hundra pund.

Alla hjärtans himla skitdag närmar sig... Jag är fixad till 1000 vad gäller mani/pedi/frissa/ansiktsbehandling/massage osv... enda som saknas är en hjärtevän. Jaja.. Himla skit också... Det är ju inte direkt så att Exet kommer höra av sig pga dagen ifråga. Han har troligtvis ingen aning om att det ÄR alla hjärtans himla skitdag. Ok, i vanliga fall kanske man inte ens skulle säga en sån sak, men vi skildes ju som vänner... Och sa även att det var möjligt att det inte va farväl för alltid....

Förra året dejtade jag en kille, (H), som betedde sig som ett riktigt as den dan. Lovade mig själv att jag i alla fall inte skulle utsätta mig för den behandlingen igen. Men va 17... Käns sådär att vara ensam....

Ikväll gick jag i alla fall till "the International" för att nätverka lite. Gick ganska bra. Stötte ihop med Marc Convey som genast sa att han skulle höra av sig och pusha för mig till sin gode vän Jonathan på the Vic som jag pratade med igår. Sen presenterade han mig för en annan kille, Thomas, som berättade för mig om en annan klubb som behövde dealers asap. Han skulle höra av sig till managern där och tipsa om mig. Det är så lätt att nätverka i den här stan. Alla är så himla trevliga och artiga hela tiden. Tyvärr så är det ju så i Sthlm att alla ska vara så himla coola hela tiden och jag är ju inte direkt världens coolaste. Jag är glad, snäll, hjälpsam, omtänksam, galen, spontan, och vill alla väl, men cool är jag inte. Så skönt att slippa vara nervös över den biten. sen är det ju så att om jag hemma ser ok ut, så är jag ju en toppenpingla här, för engelska tjejjer är inte snygga. Sorry, men det är faktiskt så. Och det känns rätt så bra med den uppmärksamheten efter att ha varit tillsammans med en kille som ger ca en komplimang i månaden.

Med det sagt så måste jag tillägga att jag TYVÄRR fortfarande saknar Niklas som 17... Och jag önskar fortfarande att han åtminstone kunde höra av sig och fråga hur det går här...

Framåt...

Igår kväll var jag och pratade med lite folk i bestämmande positioner på både Empire och Vic. Inget av casinona söker folk officiellt men det är ju det som är charmen med den här stan. Det gäller bara att känna rätt personer. Nu vet jag ju inte hur det går men jag fick en väldigt positiv känsla av samtalen. Jag ska ringa till Empire imorgon och prata med ytterligare en annan kille och jag fick ett väldigt omständigt formulär att fylla i på Victoria, och blev nästan lovad att få komma och göra ett tabletest om ett par veckor. Just nu håller dom nämligen på och sparkar folk i resten av casinot, men pokerrummet kommer behöva folk from mars. Bra att man bor hos killen som känner HELA poker-London!

Scemat för idag säger en långpromenad som vanligt, och så ska jag ta mej över till andra sidan av staden för att lämna lite grejjer till Anna från Gurkan som hon måste ha ikväll, eftersom Gurkan inte hinner dit själv. När man inte jobbar själv får man ju ställa upp o springa lite ärenden :)

Imorgon kväll är det tydligen fest igen med gänget från i lördags... Får se hur jag känner för det imorgon.

Misse Måns

Tänker på dig idag J.

Jag vet att det suger. Tänker inte påstå att jag vet hur mycket, men jag vet ATT det suger. 100 kramar till dig.
RIP Måns.

Råttor!

Det var råttor! När jag vaknade imorse gick jag igenom min resväska som står på golvet bredvid sängen. I den hade jag en oöppnad förpackning men Kitkat. Den var halvt uppäten, och hela väskan var full av små små bitar av omslagspappret till den. Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii va obehagligt.

Har äntligen gjort klart mitt CV, nu ska jag bra hitta nånstans jag kan printa ut det. Eftersom jag var så duktig så belönade jag mig själv med en pedikyr så nu har jag jättefina fötter.

Gurkan och jag har diskuterat boendesituationen med R idag. Vi har ju gratisbott här i en vecka och nu sa han att han funderar på att köpa en mindre lägenhet, I så fall kan vi hyra hela den här lägenheten av honom och ta in 1 eller 2 till hyresgäster. Det är ju 3 sovrum och ett stort vardagsrum, och om vi fortsätter att stanna i samma rum och tar in 2 till så kan vi få ner boendekostnaderna ganska mycket. Men allt beror ju på vad jag hittar för jobb. Klart det är skönt med eget rum, men 2 av sovrummen är stora, med stora dubbelsängar. Annars kanske vi stannar här och bara hyr rummet av honom, om han inte flyttar. R o Gurkan kommer bra överens i alla fall så det gläder mig.

Jag har ju även min lägenhet hemma. Nina kommer ju bara använda den någon vecka till så den står ju också och tickar pengar. Jag har aldrig påstått att den här flytten var en av mina mest genomtänkta idéer...

Squeek squeek - pip pip...

Åh HerreGud. Jag hörde nyss ett klart o tydligt pipande. O gurkan sa att det finns en massa möss i den här stan. Hur 17 ska jag kunna sova nu. Jag sprang ut o frågade Richard, som påstod att det var hans kontorsstol som låtit men det tror jag knappast.. Hjälp...

Lite ensam igen

Jag saknar honom. Riktigt mycket saknar jag honom. Det var jag som bröt upp, det var mitt beslut men det spelar ingen roll. Jag önskar att han ville höra av sig och säga att han saknar mig. Det verkar som att män har så lätt att klippa av. Bara, jaha, hon vill inte vara med mig längre. Nähe, då får jag väl ta och skaffa en annan tjej som kan göra allt som hon gjorde då, så småningom, men det är ingen brådska med det nu...

Suck. Jag är en trevlig person. Jag är snäll och hjälpsam och vill inget hellre än att hitta en person att dela mitt liv med, någon som jag kan ta hand om på alla sätt och som kan ta hand om mig tillbaka. Så varför blir det fel hela tiden? Gör jag fel? Jag är inte desperat efter någon, jag gillar bara inte att vara ensam. Jag har ingen aning om det var en bra eller dålig idé att flytta hit, det ger sig väl så småningom. Men jag vet att det känns bättre att vara ensam här just nu än att vara ensam hemma, bara en kilometer från dig.

Efter vild lördag kommer seg söndag.

Det blev en helt galen natt. En sån där jättekul natt där vi träffade en massa nya roliga människor, drack för mycket, och massa galna saker hände. Någon hade med sig en kortlek vilket resulterade i en hel massa spelande om udda saker. Utmaningar hit och dit. Vi kom aldrig ens iväg till den festen vi egentligen skulle på för vi hade så kul på krogen vi började kvällen på.

Spenderat nästan hela dagen i sängen, så nu har jag tagit en långpromenad vilket slutade med att jag köpte fish and chips. Jag hann precis hindra mannen bakom disken innna han dränkte mina pommes i vinäger. Konstiga matvanor dom har här. Det blir TV och filande på min engelska CV ikväll.

Lördagkväll i London

Nu får det vara färdigdeppat. Orkar inte mer. Gurkan ringde precis från jobbet och berättade att jag skulle med på fest ikväll. Lika bra att ta tjuren vid hornen och ge sig ut o träffa folk.  Hon sa: jag kommer hem kl 20, ha en drink redo och var toppensnygg!

Annars har jag vandrat runt en hel del här i Fulham och försökt lära mig hitta. Har ju inte världens bästa lokalsinne direkt så mina promenader blir oftast längre än jag tänkt mig iom att jag ju måste hitta tillbaka hem också... Idag hittade jag en hyffsat prisvärd nagelsalong så jag äntligen kunde göra om mina naglar som likasom mitt hår har blivit gräsligt negligerade de senaste veckorna. De gör även pedikyrer där på precis det sättet jag gilar så det blir nästa treat för mig själv. Måste bara se till att förtjäna det först.

Jag har givetvis på något sätt lyckats med konststycket att radera mitt engelska CV så det måste jag ta och skriva om.  Jobbsökandet går sådär. Men i kväll ska jag strunta i det och bara försöka ha kul. Iofs... Richard ska iväg o lira så jag kanske dissar festen efter ett tag och nätverkar lite pokerkontakter istället i slutet av kvällen. Vi får se :)

Imorgon ska jag äntligen träffa Johanna. Hon var ju hemma över jul så vi sågs dagen innan julafton hemma hos mig men det har ju inte blivit ofta på sista tiden, förhoppningsvis blir det oftare nu. Hon sa att de brukar ha "svenskmiddagar" hos dem på söndagarna. Låter trevligt.

Ha en toppenlördagskväll alla ni där hemma. Kram på er.



I form är jag inte

Gurkan ringde in mig till city så jag fick skippa långpromenaden. Jag skulle gå in på hennes förra jobb, fråga efter en viss person och säga kodordet "snakeskinshoes". Då skulle han gå och hämta saxarna som hon lämnat kvar där när hon slutade. Själv stod hon gömd bakom hörnet för att inte chefen skulle få syn på henne. Kändes som hämtat ur en dålig spionthriller.

Sen blev det promenad i alla fall, fast längs Oxford street och iförd alldeles för höga klackar för att det skulle vara trevligt.

Jag tog mig bort till "the International" som är klubben som tog över efter Gutshot. De hade tyvärr alldeles för mycket dealers för tillfället men jag lämnade mina uppgifter så man vet ju aldrig. Där känner jag lite folk sen förut och har tom hoppat in o jobbat nån gång när jag varit i London på besök. Satt och spelade lite 1-1 texas PL också. Spelet gick inte bra men snacket var desto bättre. Fick veta vilka klubbar som låg vart och vilka casinon som sökte folk. Inte ett totalt bortkastat besök där alltså.

Jag är märkligt trött fortfarande så jag åkte hem redan vid 22-tiden, även fast jag var bjuden på födelsedagsfest hos en dealer som jag återknöt bekantskapen med i tisdags natt. Känner att jag inte var tillräckligt upplagd för fest med nästan bara nya människor. Helt olikt mitt vanliga jag alltså.

Jag letar jobb, har ytterst lite pengar, är trött hela tiden och vill egentligen bara dra täcket över huvudet, men det känns i alla fall bättre än att vara kvar hemma i Jakan. Håll tummarna för mig!

London

Det bestämdes ganska snabbt efter att Gurkan o Richard träffats att hon skulle flytta in hos honom hon med. Så jag och Sus tog igår en liten promenad över till det minimala rummet hon delat med Sofia för att hämta merparten av hennes grejjer och flytta över till Richards stora 3-sovrumslägenhet. Det blev en intressant taxiflytt där vi fick bråka med taxichauffören för att han skull köra upp framför porten. Han ville inte förstå att vi inte ville springa fram o tillbaka över en fullt trafikerad gata med flyttkartonger. 

 Hur lustigt är inte det förresten? Av hela London, så bor min bästa Sus på samma gata som jag ska flytta in på!

Efter flytten var klar var halva dan över. Vi handlade lite mat o vin, och gav oss i kasst med mitt hår. Har ju inte orkat bry mig på senaste tiden, men en blekning och 2 toningar senare är jag toppensnygg ;)

Satt sedan resten av kvällen och spelade nätpoker och tog det lugnt. Sus drog iväg för att träffa polare men jag är inte riktigt i form att gå ut varje kväll ännu. Saknar Niklas. Så är det.

Nu sitter jag i sängen och funderar på om jag ska försöka vänta in lite solsken innan jag tar en långpromenad. Det är kallt som 17 här, särskilt inomhus! Dessutom kommer städerskan när som helst och jag vet inte om jag bör hålla mig ur vägen då.


Nystart

Jag trodde i min enfald att eftersom snön hade smält bort och flygen gick som de skulle under tisdagen så skulle det inte bli alltför svårt att ta sig till London. Det gick bra till Stanstead. Sen vare tvärstopp. Inställda och försenade tåg o bussar. Fick stå utomhus i minusgrader i lite över 2 timmar tillsammans med ca 500 andra förbannade resenärer och vänta in någon slags info om hur man skulle ta sig fram. Resan var minst sagt jobbig.

Väl framme på Liverpool street så stod Gurkan och väntade med öppna armar. Vi åkte raka vägen till the Vic där Richard som jag ska bo hos satt och lirade sitt nya favoritspel Omaha.

Även han tog emot med öppna armar - och en flaska champagne! Det blev sedan temat för kvällen. Han drog med oss runt high stakes spelen i London och överallt fick man ett glas champagne eller en drink i handen innan man hunnit presentera sig. Natten avslutades med en middag på nåt nattöppet hak som var fullt av vattenpiperökande araber där maten var över förväntan med tanke på att klockan blivit över 4. Gurkan följde med hem till R hon med och vi låg och viskade och skvallrade med varandra innan vi somnade, som man gjorde när man var liten och sov över med en kompis.


Spännade natt

Efter att inte kunnat somna i en evighet tog jag en sömntablett, vilket jag inte brukar göra i vanliga fall. Ett nytt recept som jag inte provat innan. Då vart allt jättekul. Mitt täcke började prata med mig och sakerna i min lägenhet gick omkring. Har aldrig hallucinerat förut. Det var spännande. Sen sov jag som en stock.

Lina läste på förpackningen idag att det fanns med som bieffekt.

Opeppad i allmänhet

Har jobbat 17 timmar i natt. Helt slut. Men man slipper tänka i alla fall.

Hög tid att börja packa i ordning grejjer som jag ska ta med till London, men troligtvis kommer packningen påbörjas på tisdag och sluta i vild panik för att jag ska hinna med flyget.

Egentligen är jag inte det minsta peppead att åka dit, men jag är ännu mindre peppad att stanna här så förhoppningsvis så visar det sig att det var en bra impulsidé. Det brkar ju gå fort när jag får för mig något, enda anledningen att jag inte åkte samma dag jag fick London i huvet är ju att jag hade 4 jobb inplanerade i veckan som gått. Avboka jobb i sista sekunden är inte min stil.

Visste att jag inte skulle orka packa idag, så därför blir det fixande måndag och flygande tisdag.

Hämtade alla mina grejjer hos Niklas i fredags. Det var sorgligt. Han hade bråttom iväg som vanligt så vi ska ses imorgon för att prata. Tror iofs att något kommer komma emellan som vanligt men under kan ju ske.

Vill ännu en gång säga tack till alla som är så extragulliga mot mig nu. Jag uppskattar verkligen allt, även om jag är skitdålig på att visa det just nu.

Ska hålla mig vaken några timmar till o sen förhoppningsvis sova länge länge inatt.

Kram
L.

RSS 2.0