urk

Känner mig ensam o ledsen o miserabel. Gråter o kan inte sova. Varit vaken sen 13-tiden igår eftermiddag.

Skitliv.

Kommentarer
Postat av: Gia

Gullet, det är ledsamt att du känner så. Men du är ju som jag, upp och ner och ibland går det med ljusets hastighet och man vet inte vad som hände. Men jag har genom åren lärt mig att rutiner är bra. Äta då, sova då, inte ligga i sängen för länge (serotoninhalten ökar när man stiger upp) och framför allt inte skjuta upp allt till senare bara för att det är synd om en.

FOKUSERA på det du gör. Tänk inte på nåt annat. Om du diskar så tänker du på varje liten detalj typ där är skeden som smutsigast, där tar jag lite extra meed diskborsten. Eller kanske jag rentav behöver lite svinto för att få bort tefläckarna. Detta (mycket förenklat) är mindfulness och det bästa råd jag fått genom åren.

En bra metafor: Du är busschauffören av ditt liv. Du styr och stannar och startar när DU vill. Passagerarna är dina erfarenheter och åker med, men DE SKA HÅLLA SIG PÅ SINA PLATSER. Du får inte låta dem ta överhanden och t ex säga att sväng av rutten en bit och släpp av mig 600 m in på den där grusvägen. Eller låta någon säga att imorgon får du komma tio minuter senare, annars hinner jag inte med bussen. DU bestämmer rutt och tidtabell och de får vackert stanna på sina platser. En enkel och tydlig "lektion" i hur man själv styr sitt liv. Och för mig har det funkat. Kramisar i massor!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0