Hong Kong baby!

3:e gången gillt! Om firefox kraschar en gång till innan inlägget är upp så tar jag det som ett tecken o slutar blogga.

Det första man slås av är hur otroligt mycket kineser det finns överallt. Självklart, du är i Kina säger du men ändå! En aldrig sinande källa till arbetskraft verkar det som för de finns överallt för att göra allting! De visar en till
början av kön för att växla pengar (det stod en annan person i kön så det var inte jättesvårt att hitta) de står uttrustade med en tång inne på damtoaletten o kollar alla bås (vill inte veta vad de ska använda tången till) de vinkar in taxi åt en utanför Hong Kong expressen (det finns 4 taxistationer, taxin kommer inte köra förbi en om de inte fanns där) de stoppar trafiken på gatan för att släppa fram annan trafik (det finns trafikljus). Många kineser blir det!

Kom fram igår em vid 17-tiden o kämpar nu för fullt för att hålla ögonen öppna då klockan är 10 på morgonen här o 3 på natten hemma o jag vill gärna sova lite till. Har i stort sett hunnit med en middag (kinamat) med syrran o hennes kille samt en liten rundvandring i kvarteret o visning av världens coolaste bar på taket till ett 32-våningshus. Idag blir det mer!


Gratis wifi i Helsingfors. Tack vare men o sms-konversationer o en trevlig restaurang gick de 4 timmarna mellanlandning där rätt ok.

Första glimten av stan från Hong Kong -expressen.


Kinamat! Till detta dricker man te. Hett! Och så fort man tagit ett par klunkar av det så kommer de o fyller på med mera o hetare te från en kanna. Så det går inte att få slut på, och det går inte att få det att kallna.

Lägg märke till nr 14: vete gluten. Den beställde vi inte.


Gatan utanför deras lägenhet. Taget från takterassen. Japp, de har en lght mitt i stan på 5:e vån med takterass. Här. Också.32:a våningen.


Taxibilarna är röda.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0