Praktikplats nummer 1; storkök

Har varit 4 dagar på min första praktik. Storkök ska det vara så jag är på Saabs personalmatsal. ca 700 gäster /dag.

Den är faktiskt otroligt bra. Vi har rätt många rätter att välja på; varje dag en pasta, en wok, en husman eller främmande mat, en veckans grill o cn veckans klassiker. En liten salladsbuffe hör till och sen har vi en finare salladsbuffe som vi varierar varje dag.  De kan även alltid beställa hamburgare, samt göra specialbeställningar i förväg till vår a la carte avdelning. En cafédel finns också med mackor o kaffe o sånt o den har öppet hela dan.

Jag har fått börja i kallköket och mest hjälpt till med salladsbuffen och göra förrätter till a la carten. Under lunchtimmarna står jag vid wokstationen och pastastationen för maten där görs klart först vid beställning så jag måste säga att för en lunchrestaurang håller vi väldigt hög klass.

I fredags gjorde jag salladsbuffen i stort sett själv som ett litet miniprov och det gick hur bra som helst. Kökschefen sa under lunchen att han va imponerad över hur snabbt jag lärde mig allt som skulle göras och jag sög åt mig komplimangen som en svamp. :)

Vi börjar 6:30 på morgonen och kl 8 tar vi en halvtimmes frukostpaus. Sen fortsätter vi förbereda o laga mat och mellan 10:45-13.00 har vi öppet för lunch. Kl 13 tar vi själva en halvtimmes lunchrast och sen städar vi hela köket och när det är klart förbereder vi för morgondagen.

Det är ett astrevligt gäng jag jobbar med och jag tror knappt att jag kunde fått en bättre första praktikplats. Framförallt är de jättetålmodiga o står ut med alla mina hundratals frågor hela tiden.


lax och ägg med hovmästarsås och lime


Mozarellaost med tomat och basilika.


En liten del av buffén

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0