Lanzarote
Underbart! Precis underbart! Vi är i en rätt sömnig stad som heter Costa Teguise som ligger ngn mil ifrån Arrecife.
Upptäckte en helt fantastisk restaurang häromkvällen; Repikada. Jag har ju varit inne på alla reseforum o sidor med betygsättning på restauranger o hotell i området så var redan innan nyfiken på den här restaurangen. Det är ett tapas-ställe som byter meny varje dag! Så de har inga skrivna menyer men ca 30 olika rätter att välja på varje dag, plus efterrätter. Och all mat ligger uppe i montrar så man får peka på vad man vill ha. Den allmänna engelskakunskapen här är inte toppen så det faktum att man ser vad man får är strålande, och det var vansinnigt gott. Ska definitvit gå tillbaka dit, troligtvis redan ikväll.
Sen har vi varit på en bar med livemusik som vi också hade läst om innan. Riktigt duktiga killar faktiskt. Först en trubadur som var ett riktigt proffs på att snacka med publiken o få alla att känna sig välkomna o i rätt stämning o sen ett band där ägaren till baren även var sångaren. Han har troligtvis köpt restaurangen bara för att få stå på scen några kvällar i veckan men de var inte dåliga o vi hade hur kul som helst. Spenderade halva reskassan den kvällen så måste ta o leta reda på en bankomat ;)
Har tydligen missat att fota men ska se till att göra det o lägga upp lite bilder med.
Igår hade vi en tidigt kväll så jag var nere vid poolen innan kl 9 imorse men det kom en lång lång molnradda så gick upp till rummet ett tag för att fixa lite. Det blir ju askallt direkt solen försvinner, men annars ligger vi på 26-29 grader. Härligt! Längtar inte hem alls!
London Baby!
Idag skulle jag träffa Åsa och spana in den nya pokerklubben Fox som öppnade här för 3 veckor sen men vi hade tydligen missuppfattat varandra så jag fick gå dit ensam, men det är det som är så härligt med klubbarna; man kan gå dit ensam! Man behöver inte ha sällskap med ngn för det är så himla lätt att bara sätta sig vid ett bord o börja prata med folk. Poker är ett så himla socialt spel! Sen känner ju jag en hel del pokerfolk i den här stan så jag träffade ju på en massa folk som jag känner där, både spelare, dealers och det visade sig givetvis att jag känner alla 3 managerna!
Sen ikväll så har jag o Fia varit ute o ätit med Emma o hennes man sen 4 dagar, och TJ o hans kille. Vi känner alla varandra från att ha jobbat på båtarna i Medelhavet, och jag har inte träffat Emma o TJ på 5 år! (deras respektive har jag givetvis aldrig träffat förut) och det ar hur trevligt som helst. TJ kommer från Kanada och var över för att gå på Emmas bröllop i helgen och jag är skitglad att jag lyckades befinna mig i London samtidgt nu när han var här så kort. Det är en av de allra roligaste människorna jag har jobbat med och vi har hur mycket roliga minnen som helst, så det blev ju givetvis en minneskavalkad i afton som kanske inte skulle varit superkul för en utomstående men deras partners verkade ok med det hela.
Imorgon flyger jag o Johanna till Lanzarote och det ska bli UNDERBART!
,
Emma, jag, TJ o Sofia.
Födelsedag
Sen fick jag en avi med posten idag som talade om att jag hade ett paket att hämta. Konstigt tänkte jag som inte beställt ngt på ett tag men där det eventuellt står vem det var ifrån stod det bara "Hong Kong"
Min söta syster har lyckats hitta en bok om en tjej som vaknar upp och har glömt 10 år av sitt liv. Största problemet är hur jag ska kunna hålla mig en vecka från att läsa den för den vill jag ju spara till stranden på Lanzarote! Jag älskar ju böcker om folk som tappat minnet. Det och tvillingsystrar. Jag vet det är utomordentligt fånigt men jag har alltid gjort det.
Blir en bild på paketen som så snyggt matchar inredningen hemma hos MaPa istället för bild på mig för de såg inte kloka ut :) Det fanns några paket till men de matchade inte :)
Plugg o plugg o plugg
Snart är det i alla fall novemberlov. Då blir det London, Lanzarothe och inget plugg på 2 veckor! Ja just det, jag utökade mitt lov för det räckte inte med en vecka.
Veckans favorit: Laxtartar (gjord på egengravad lax) med kaviarkräm och pocherat ägg på smörstekt bröd.
Per Johansson
LÄNKEN
Pråmen
Det finns ju vissa delar jag inte riktigt är så förtjust i med jobbet så drömmen är ju att jobba på ett boende med de som har autism men inte har fysiska handikapp alls. Sen skulle det juvara toppen om man tjänade bättre på det jobbet med men det kommer ju inte att hända - så jag får väl fortsätta traggla poker med. Där kan jag säga att vi fått fler o fler härliga gäster så det verkar bli bättre och bättre där. Nu jobbar jag ju bara ca 1 kväll/vecka och har för länge sen avsagt mig allt annat än att dela och ibland hålla lite dealerskola men kul att fler har hittat dit.
Värdefull
Den här sången sjöng vi i söndagsskolan och den har snurrat i mitt huvud hela dan. Så fin.
Du vet väl om att du är värdefull
Ingemar Olsson
Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du
Det finns alltför många som vill tala om
Att du bör vara si och så
Gud Fader själv, han accepterar dej ändå
Och det kan du lita på
Du vet väl om att du är värdefull ...
Du passar in i själva skapelsen
Det finns en uppgift just för dej
Men du är fri att göra vad du vill med den
Säga ja eller nej
Du vet väl om att du är värdefull ...
Jag försökte hitta ett bra klipp på youtube men fastnade i en massa andra låtar istället.
Väninnor.
Jag har tytt mig till en i taget tror jag. Tyvärr så är det ju så att med min oroliga själ som ska ut o resa hela tiden så blir det även så att mina nära vänner är utspridda över världen. De finns verkligen överallt. Och jag saknar dom - hela tiden.
Änywäy. Jag fyller år om lite över en vecka och i samband med det blir jag alltid lite deppig och börjar se över mitt liv. Tänkte på det här med tjejpolare och kände att jag skulle vilja vara med mina på min födelsedag. Insåg att det finns en massa tjejjer i Stockholm som jag verkligen gillar men av någon anledning så är vi inte så nära som jag skulle vilja att vi var. Vet inte om det beror på att jag inte visar hur mycket jag gillar dessa tjejjer eller att jag inte är tillräckligt intressant för dom. Jag väljer att tro på det förra.
Slängde i alla fall iväg ett mail idag till ett gäng tjejjer som jag gillar och frågade om de ville gå ut o äta med mig på min födelsedag. Det är läskigt såna saker - tänk om alla skulle säga nej! Ok, det trodde jag väl inte riktigt, jag menar vissa är ju närmre än andra och hade redan bokat in min födelsedag men fick ganska direkt svar från flera stycken och jag blev bara så himla glad över det. Löjligt kanske, men de snabba svaren att de ville komma gjorde hela min dag - om inte min vecka. Kram på er ni fantastiska tjejjer!
Jag o Niamh. En av de fantastiska tjejer som inte bor i Stockholm utan alldeles för långt härifrån.
Skolan
Sjukaste var provet i arbetsmiljö som är det ämnet jag har svårast för. Det är bara massa ord. Ord som bildar lagar som jag inte förstår mig på. På något himla vänster lyckades jag få 60/68 på det provet och var därmed bäst i klassen. Måste passa på att skryta för det kommer inte hända igen i det ämnet!
Näringslära är jätteintressant! Just nu håller vi på med vitaminer, minarer, kolhydrater, fetter och proteiner. Detta är ju verkligen något man har nytta av att kunna och förhoppningsvis är jag expert efter att jag skrivit klart mitt stora inlämningsarbete om mineraler.
Varmkök och kallkök är som natt och dag. Det kan bero på lärarna iofs. VK har vi en lärare i som bara stressar o skriker att vi har ont om tid och måste skynda oss. Sen ger han oss recepten en vecka i förväg, för att 30 min innan lektionen då vi har genomgång ändra på hälften i varje recept så att vi får sitta med penna och stryka över och fylla i. Detta får till följd att det bara blir jätteförvirrande nere i köket iom att att han oftast utelämnat en massa saker och förväntar sig att vi ska kunna vissa grundrecept utantill för att vi använt oss av dom tidigare. Det känns som att vi inte lär oss nånting alls utan bara är stressade och stissiga hela lektionen egenom. JJag förstår att det kan vara en oerhörd press i ett restaurangkök men inte 17 behöver vi öva på det, vi behöver öva på grunderna i att laga mat!
Kallkök har vi en bra lärare i som är jättepedagogisk och lugn hela tiden. Vi har gott om tid och hinner med massor varje lektion. Ibland läger han till extra recept när han ser att vi hinner med mera. Natt och dag!
Dryckeskunskap är också väldigt intressant -men svårt. Vi håller på och går igenom alla områden och druvor i Frankrike och det känns som att det provet vi kommer ha med alla dom namnen att hålla reda på kommer inte bli lätt! Lite trist också att det bara är teori. Hur ska man kunna plugga olika druvors smak när vi inte provar vinerna liksom? Det är bara ett par gånger läraren har lyckats låna in ngt från skolans restaurang "M".
I ansvarsfull alkoholhantering har vi gått igenom Sveriges alkoholhistoria fram tills nu. Allt om Mäster Berentz, L.O. Smith, sprit på spannmål och sen potatis och motboken fram till nutid. Jag är inte överdrivet bra på historia och när vi hade provet i torsdags satt läraren och rättade proven direkt i klassrummet. Han fnissade då och då medans han rättade mitt och sen efteråt när vi gick igenom gav han mig VG för jag kunde det mesta men sa att jag hade blandat ihop lite saker "men det är kul att se att du har humor" så tydligen gillade han mitt sätt att svara fel :)
I Livsmedelskunskap har vi en jättebra lärare som beställer hem allting så det inte bara är teori. När vi har gått igenom frukter, kryddor och nötter så har vi också haft ett klassrum fullproppat med alla dessa livsmedel. Det känns lättare att plugga teoretiska fakta när man ser sakerna i praktiken med.
Serveringskunskap är ett ämne som på sätt o vis käns onödigt med tanke på att jag aldrig kommer jobba i servisen, men samtidigt är det kul att lära sig hur allt ska vara för att vara perfekt. På Torsdag har vi praktiskt uppdukningsprov då vi får en meny och ska duka efter den och då ska varje tillbehör vara rätt och ligga på millimetern, och då gäller det att inte glömma bort de olika servettvikningarna...
Det enda ämnet jag inte nämnt är livsmedelshygien. Rätt trist till en början då vi bara gick igenom laga men nu läser vi hantering och förpackning vilket känns viktigt och sen går vi in på mikrobiologi vilket låter ännu mer intressant så det verkar shejpa upp sig det med.
Kan förresten tillägga att om någon bor i närheten av Sumpan så passa på o ät lunch på "M". Den stänger till jul för att den går alldeles för mycket back. Nivån är alldeles för hög med tanke på priserna de tar heter det. Bara det borde ju vara ett betyg i sig.
Sist i kallköket byggde vi landgångar - bland annat.
Otroligt smidigt med kamera i mobilen när man ska lära sig nya servettvikningar- man fotar bara alla steg läraren gör!